Jump to content

Plaćeni parnični troškovi a pokrenut postupak za izravnu naplatu


zvjezdanestaze

Preporučene objave

Po sudskoj presudi platila sam parnični trošak suprotnoj strani(tuženiku) na njegov račun. Uplata je sjela i tuženik je upoznat s uplatom. Nakon mjesec dana tuženik preko svog odvjetnika blokira sve moje račune i traži direktnu naplatu s tim da se sredstva uplate na račun njegovog odvjetnika?? Na FINI sam dobila podatke da je ovrhu pokrenuo odvjetnik koji je zastupao tuženika uz njegovou punomoć. Ja mislim da je tuženik koji je pravna osoba blokiran i da se njegov odvjetnik ne može naplatit od njega, ali kako se može pokrenit prisilna naplata za nešto što sam ja već platila?? Odvjetnik se u zahtjevu koji sam dobila od FINE predstavlja kao ovrhovoditelj, pitam se kako je to moguće? Zar FINA ne traži neke dokaze? Pa u presudi koja je priložena uz zahtjev jasno stoji da sam ja dužna tuženiku naknaditi trošak. Kontaktirala sam tog odvjetnika telefonom ali je bio bezobrazan i spustio mi slušalicu. Uputila sam pismeni zahtjev da povuće prisilnu naplatu, a što ako to ne napravi. Na koji način mogu doći do svojih sredstava, (zar samo preko suda) a na FINI su mi rekli da ako se zahtjev i povuče da oni ne vraćaju troškove naplate. Molim za savjet što mi je radit!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slican problem u temi pod linkom

http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/73148-Neosnovana-ovrha-ra%C4%8Dun-pla%C4%87en-a-FINA-izvr%C5%A1ila-prisilnu-naplatu

gdje se isto niko nije oglasio,a problem je doista zabrinjavajuci jer se ovo moze desiti bilo kome.

U oba slucaja je sasvim izvjesno kako se radi o stjecanju bez osnova,buduci da su oba korisnika svoju obvezu izvrsili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovoj našoj državi je baš kao u onoj poslovici, ko jači taj tlači. Sutra ću ići na FINU i njima uložit prigovor jer je odvjetnik ovdje očito prekršio svoje ovlasti a oni nisu dobro proučili priloženu dokumentaciju. Odvjetnika ću svakako prijaviti odvjetničkoj komori. Nadam se samo da će mi odlobokirat račun i vratit ono malo love što su mi pokupili. Volila bi ipak ako ima netko od pravnika da mi odgovori i da neki savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeeee, evo za sve koje zanima račun mi je odblokiran, zahtjev je povučen jer je bio neosnovan, a po mojoj reklamaciji FINA se ispričala i vratit će mi troškove postupka jer priložena punomoć nije bila uredna, datum je bio pogrešan a ja čak sumnjam da je potpis falsificiran. Kako u FINI nisim mogla vidjet originalne dokumente razmišljam o podnošenju kaznene prijave protiv odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dajte mi malo više, mislim da ne skačem pred rudo i ne želim sebi stvorit nove probleme. Imam razloga za vjerovat da je na punomoći falsificirani potpis. U FINI mi nisu dali uvid u originalne dokumente, dobila sam samo prijepis. Rekli su mi da samo policija po kaznenoj prijavi ima pravo uvida u originale! Mogu li svoje sumnje iznjet odvjetničkoj komori?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete se obratiti HOK-u, ali nažalost, od toga vam neće biti neke koristi. Ceh je ceh.

 

Što se tiče kaznene prijave, tu sam mislio na objektivne probleme u dokazivanju ovog scenarija kojeg ste iznijeli, a podnositi kaznene prijave protiv odvjetnika nije baš mudro, jer vrlo, vrlo rijetko se što može dokazati. No, to je vaše pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija