Jump to content

Neovlašteno prenošene osobnih objava na fb


NIKMAN

Preporučene objave

Pogreškom sam na svoj fb profil stavio jednu kratku video snimku osobnog sadržaja. Snimak je video poruka, dajkle ništa što bi drugima bilo zanimljivo. Nakon pola sata sam uočio grešku i istu uklonio. U tom vremenu neko je istu presnimio, bez mog znanja, i počeo je djeliti sa drugim ljudima, te na taj način direktno ugrozio osobu koja mi je poslala taj video. Da li u ovakvom slučaju osobe koje su to skinule i dalje širile mogu kazneno odgovarati ukoliko se zna ko su? napominjem da je prenošenjem istog ozbiljno ugrožena i osobna sigurnost osobe na toj snimci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obrazložite malo ovo.

 

Snimka je prenešena osobi koja njome ucjenjuje, prijeteći da bi je mogao dostaviti mužu te žene koji je izrazito nasilan i mogao bi joj ugroziti život. Zanima me mogu li se pokrenuti neki postupci protiv osoba koje su tu snimku proslijedile ucjenjivaču, znajući kakve to posledice može imati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može se prijaviti policiji. Ali na temelju ovih podataka ne vidim kazneno djelo koje bi se progonilo po službenoj dužnosti (da ga goni DORH). Osim eventualno u slučaju kada bi počeo tražiti spolni odnošaj.

 

Ako je cilj da se preplaši "ucjenjivača" i procjena je da je takav - prijava policiji bi trebala biti dovoljna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija