Jump to content

alkohol i prometna nezgoda


stanko.mate

Preporučene objave

Poštovani.molim za savjet

prije 2 dana sam udario reklamu na benzinskoj postaji.dolaskom policije sam napuhao 1.88.dobio sam minimalnu kaznu od 5000 kn i oduzimanje vozačke na 6 mj.budući da sam 100% kriv i neman što reć kako bih se opravdao za počinjenu glupost,kažite mi da li mi se isplati pisati žalba,a sve u cilju da mi se kazna smanji ispod minimalne,zakonom propisane.Bez posla sam i nisam u mogućnosti raditi u naredno vrijeme jer sam nedavno operirao rak.sad me ceka jos jedna operacija.vanredni sam student,a troskovi studiranja su visoki.ovo mi je prvi ovakav prekrsaj.slazem se da nekako trebam odgovarat za pocinjeno,ali bih volio da to bude u okvirima mojih mogućnosti.da li se za kaznu moze dobiti rad za opce dobro i kako bih trebao napisati zalbu buduci da sa ovim nemam nikakvog iskustva.receno mi je da cekam prekrsajni nalog pa kad ga dobijen u roku 8 ili 15 dana se mogu zaliti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvijek se isplati da sudac nešto smanji.Otežavajuća okolnost je količina alkohola.Kad dođe nalog ide prigovor.

Prigovor post 1 i 8 (uz tvoje razloge) http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/68999-Prigovor-na-oduzimanje-vozacke-dozvole

 

Rad za opće dobro (ali kasnije) u čl.34 st.2 http://www.zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...iako su mi u policiji rekli da to neće ić jer je ovo već minimalna kazna .a sudac ne moze ici ispod minimalne kazne.

 

Minimalna je po zakonu. Ne i po sucu. Ako se žalite na način da priznajete prekršaj, tada vam sudac ne može izreći težu kaznu, što znači ili će "spustiti" (a na temelju ovih vaših podataka - "spustiti" će) ili će ostati isto. Uglavnom - ne možete baš ništa izgubiti sa prigovorom u smislu priznanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je u redu "drot13", u praksi to otprilike uvijek i izgleda kako navodite, ali ipak zna se desiti kod nekih okorjelih počinitelja, pogotovo kada krenu sa izigravanjem "Majke Tereze" pred sudom, da dignu živac sucu, pa im onda on "uzvrati" na način da ih "opali" jače, a ima pokriće u zakonu. To sam naveo samo da budemo skroz precizni.

 

Sve OK... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija