Jump to content

Prisilno skretanje u jednosmjernu ulicu-zalba


bambola031

Preporučene objave

Dobar dan,ne znam jel ima vec otvorena ova tema ako ima preusmjerite me.

 

Sinoc sam vozio normalnom brzinom te sam probao skrenit u prvu ulicu desno kako bi samo ostavio kolegu,no iza mene se naso civilni policijski auto koji sam odma uocio te se toliko priblizio iza mene da nisam uspio skrenit te sam skrenio na 2 desno i odmah se zasustaivo samo kako bih ostavio kolegu..no policija je upalila rotirke te me jos natjerala da i vozim unutar jednosmjerne...

 

Kazna 2000 kn i 3 mj bez vozacke..probao sam im objasnit sitaciju da nisam uspio skrenit i kako sam samo htjeo kolegu ostavit no oni ce na to "mene to neinteresira!"...oni nisu htjeli izac iz auta vec su mi trubili da dodem do njihovog i dosnesem im dokumente,isto tako i da kad se kazna ispise dodem po njih...nisu imali policijsku kapu..

 

Jel mi mozete dati savjet kako da se zalim..kakav prigovor da napisem..dali da trazim ukidanje cjele kazne ili njeno smanjivanje..ovo mi je prvi put da moram pisat neki prigovor tako da sam u ovom svemu novi.

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poricanje prekršaja neće vam biti pametna ideja, jer ovo obrazloženje (iako jeste životno) - sud će percipirati kao pokušaj izbjegavanja odgovornosti. Najbolje da prigovarate PN-u na način da priznajete prekršaj, ali onda objasnite zašto se to desilo, te kažete kako ste bili nepažljivi, ali da poradi činjenice da se radi o prvom prekršaju (?), molite sud da vam smanji kaznu i da se ukine u cijelosti (ili smanji na najmanju moguću mjeru) zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom (te u prilog tome dostavite dokumentaciju iz koje je vidljiva potreba za "vozačkom").

 

Ovakve prigovore sud puno, puno lakše prihvaća i smanjuje (i kaznu i zaštitnu mjeru). Izigravanje nevinašca ili teorije zavjere pojedinim sucima znaju dignuti živac poprilično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

. no oni ce na to "mene to neinteresira!"...oni nisu htjeli izac iz auta vec su mi trubili da dodem do njihovog i dosnesem im dokumente,isto tako i da kad se kazna ispise dodem po njih...nisu imali policijsku kapu..
Nebitno za počinjeni prometni prekršaj.Moguća pritužba na ponašenje MUP-u ali ne oslobađa odgovornosti za prekršaj.Ako nije izlazio iz vozila ni ne treba mu kapa.

 

Ostalo kako G-man kaže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija