Jump to content

Otkaz i naknada za nezaposlene


Adrian40

Preporučene objave

Molim savjet.

Naime, radim neprekidno već 17 godina kod istog poslodavca (ugovor na neodređeno). Sve ove godine je sve bilo manje-više ok, i što se tiče isplate OD i plaćanja prekovremenih i GO. Tako je i danas, ali...

...šef (poslodavac) je u zadnje pola godine postao nesnošljiv u smislu da radne zadatke dijeli bez nekog reda, a očekuje još veću učinkovitost mada je ista uvijek bila maksimalna. Sve što se radi mu je presporo premda se svih ovih godina radi istim tempom, odnosno maksimalnim koji posao može trpjeti, a da se ne dogodi pogreška u radu i time stvori šteta. S njim je postalo teško razgovarati i ukazati na navedeno.

Zbog navedenog jedina opcija da sačuvam prvenstveno moje zdravlje, želim dati otkaz. No, znam da ako radni odnos prestane mojom voljom da onda nemam pravo na naknadu za nezaposlene.

Stoga me zanima kakav bi trebao biti raskid ugovora o radu da bude "bezbolan" za poslodavca, a da mogu ostvariti naknadu?

Unaprijed vam zahvaljujem na svakom savjetu i pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija