Jump to content

Redovno studiranje i radni odnos


winnie

Preporučene objave

Srdačan pozdrav svima!

 

S obzirom da iščitavanje ovog podforuma, relevantnih zakonskih tekstova te raspitivanje kod nadležnih tijela nije urodilo plodom u rješavanju mog problema, odlučila sam ovdje potražiti pomoć.

 

Studentica sam 4. godine i radim preko Student servisa otkad sam započela studij. Međutim, ove sezone (od 01.06. do 01.09.) bi trebala raditi preko ugovora na određeno vrijeme kod jednog poslodavca kao normalan radnik, a ne kao student.

 

E sad, ono što mene zanima je sljedeće: postoji li ikakva zakonska mogućnost da odradim tih 3 mjeseca na ovaj način, a u jesen, pri upisivanju nove akadamske godine, da i dalje imam status redovnog studenta i mogućnost rada preko studentskog ugovora?

Htjela bi napomenuti da mi nije namjera varati državu te da ne očekujem da na dvije strane imam neke povlastice za vrijeme ovih tri mjeseca (i od strane poslodavca i od strane države na račun redovnog studiranja), te da bi učinila prije početka rada na ovaj način sve potrebno što se po zakonu traži (odjava sa zdravstvenog i slično) jer si ne želim stvoriti nikakve probleme. Gube li se moja studentska prava automatski zaposlenjem?

 

Naišla sam na neke slične teme ovdje, i ono što sam uspjela saznati je to da je u suštini moguće i raditi i biti redovan student, ali nigdje nisam naišla na konkretnu i točnu informaciju. Bila bi zahvalna da ukoliko netko ima neka saznjanja o ovome, našao se u sličnoj situaciji ili se netko koga poznaje našao u takvoj situaciji, podijeli to ovdje i time mi puno pomogne jer sam stvarno već očajna u potrazi za ovim odgovorom.

 

Unaprijed se zahvaljujem se na pažnji i odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija