Jump to content

naknada za tjelesne povrede


uvijeknebitna

Preporučene objave

Molim savjet za tjelesnu povredu vrata (trzajna ozljeda kralješka c5 i c6) koju još uvijek liječim s obzirom da naše zdrastvo je jako sporo i za svaki pregled čekam od 2-8 mjeseci i tako je od moje prometne nesreće prošlo skoro 3 godine (18.8.2014. su 3 godine), te me zanima imam li pravo pokrenuti sada zahtjev preko odvjetnika za naknadu tjelesnih povreda iako nisam završila sa liječenjem!? Imam policijski zapisnik prema kojem je kriv drugi vozač i gdje je navedeno da sam zadobila udarac u glavu i vrat prilikom stražnjeg udara u moje vozilo i prema kojem mi je procijenjena totalna šteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara potraživanja naknade štete, prema odredbi članka 376. stavak 1. Zakona o obveznim odnosima, iznosi "tri godine od dana kad je oštećenik doznao za štetu i za osobu koja je štetu učinila". To je takozvani subjektivni rok zastare - vezan je uz osobu oštećenoga i njegovo saznanje za štetu i štetnika. U stavku 2. istoga članka predviđen je i tzv. objektivni, apsolutni zastarni rok, a on iznosi "pet godina od kada je šteta nastala"

http://burza.com.hr/novac/osiguranje/2002/07/020711-zastara-prava-na-naknadu-stete-zbog-ozljeda/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema kaznenog postupka, Izvješće policije vozač koji je skrivio saobraćajnu je kriv jer nije držao rastojanje i propisanu brzinu kretanja pa se nije mogao niti zaustaviti prilikom naglog kočenja i nažalost mene pogodio u stražnji dio te me odgurao u vozilo ispred mene, tako sam se našla u ružnom sendviću sa totalnom štetom vozila i povredom koja me svakim danom sve više smeta i ometa u svakodnevnim poslovima, a neurokirurzi neki jesu a neki nisu za operaciju pa se sve to odugovlači.

Eto to je kratak događaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija