Jump to content

Bendovi - Remećenje javnog reda i mira


zok988

Preporučene objave

Pozdrav

 

Bavim se glazbom te sa bendom nastupam po klubovima i raznoraznim eventima. Nedavno smo svi zaradili prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira i čekamo ročište, pa me zanima vaše mišljenje i iskustva sa sličnim stvarima.

 

Naime, organizator event nije prijavio što mi naravno nismo znali i oko 22h susjedi su zvali policiju. Policija je zapisala nas i vlasnika te je nakon nekoliko dana stigao optužni prijedlog, pa zatim i poziv na sud.

 

Ja sam prvookrivljeni i tereti me se za istu stvar kao i ostale članove benda: jer smo producirali glazbu pojačani pojačalima i zvučnicima pri otvorenim vratima kafića te time remetili javni red i mir, dok se vlasnika tereti jer nas nije u tome spriječio :D

 

Meni je osobno sve to apsurdno jer je on dužan prijaviti svirku, zdravorazumski mi je da se od mene ne očekuje da brinem o tome je li netko ostavio za sobom otvorena vrata dok ja sviram na pozornici, a prema tome ispada da se to od nas očekuje i kao da smo nasilno i protiv njegove volje tamo svirali :D

 

Ima li netko sličnih iskustava ili kakav savjet kako se postaviti u ovom slučaju?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u "caffe barovima" temeljem "zakona o zaštiti od buke" uopće nije dozvoljeno izvođenje žive glazbe, dozvoljeno je izvođenje reproducirane glazbe/općenito buke isključivo do 65 decibela.

druge vrste ugostiteljskih objekata u kojima je dozvoljeno izvođenje žive glazbe (disco klubovi, noćni klubovi...), imaju ateste na buku do 95-100 decibela.

vlasnik kafića nema šta prijavljivati svirku policiji. u običnim "kafićima" nije dozvoljena "živa glazba".

i vjerujte da susjedi nisu zvali policiju bez razloga!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ništa od ovog nije bitno za prekršaj koji se njemu stavkja na teret.

 

Što se tiče prekršaja, da, odgovorni ste za narušavanje javnog reda i mira, a kazna bude 200-700 kuna (propisana je i zatvorska, ali nema šanse da bude određena). Vlasnik lokala nije tu imao što posebno prijaviti, osim možda javno okupljanje, ali vas to znanje ili neznanje ne oslobađa odgovornosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija