Jump to content

Rješenje o ovrsi stiglo sad a na njemu datum od 2011.g.???


Khal.Drogo

Preporučene objave

Kao što piše u naslovu dobio sam jučer rješenje o ovrsi od javnog bilježnika. Uz njega je prijedlog za ovrhu za 1 neplaćeni račun za vodu iz 8 mjeseca 2010. Kod nas u zgradi blagajnik izdaje uplatnice za vodu i mi njemu plaćamo a onda on dalje uplaćuje Vodovodu. Za taj mjesec imam sačuvanu uplatnicu o plaćenoj vodi ali očigledno je da blagajnik taj novac nije proslijedio nego je zadržao sebi.

Ali ono što je čudno na rješenju o ovrsi je datum. Piše da je napravljeno u 7. mjesecu 2011. - znači unutar godinu dana, taman da prekine zastaru. A rješenje stiglo 19.05.2014.!?

Da li je to zastara? Šta je rješenje radilo 3 godine da nije poslano? Valjda ima neki rok kada se treba poslat. Ovdje sam pročitao da nije u zastari ako je bilježnik primio prijedlog za ovrhu u roku od godine dana. Zar je moguće da se napiše rješenje i onda drži u ladici godinama bez slanja i da to nije u zastari?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je to zastara?

 

Nije.

 

Šta je rješenje radilo 3 godine da nije poslano?

 

Pitajte JB-a.

 

Zar je moguće da se napiše rješenje i onda drži u ladici godinama bez slanja i da to nije u zastari?

 

Moguće je. Prosurfajte malo naš Forum, pa ćete vidjeti sve i svašta. Zasada, po mojoj evidenciji, rekorder nam je 14 godina. 14 godina je korisnik čekao dostavu rješenja o ovrsi. Svaki komentar je suvišan.

 

Ako, kako kažete, imate dokaz o obavljenoj uplati, prigovorite na rješenje u tom smjeru i problema ne bi smjelo biti.

 

Ukoliko niste mijenjali adresu stanovanja i redovito ste zaprimali poštu, prijavite JB-a Komori. Nećete s time nešto osobito postići, ali barem ćete malo skrenuti pozornost na njega. A ovog blagajnika, ukoliko je doista prisvojio vaš novac, kazneno prijavite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija