Jump to content

darovni ugovori


valti

Preporučene objave

Nakon što mi je ujak prije 2 godine oporukom ostavio svu svoju imovinu kao jedinoj nasljednici, danas smo nekretnine zaštitili darovnim ugovorom kojim su prešle na mene i ugovorom o međusobnim odnosima u kojem su pobrojane sve moje obveze prema njemu. Ja sam inzistirala da se nekretnine maksimalno zaštite jer je on u domu, poprilično pije i "društvo iz kafića" se već potrudilo da se dio imovine izgubi (slike, starine i ono što je bilo lako prenosivo). Nakon svih mojih pristanaka da se njegove lamentacije ovjere kod bilježnika (ugovori su ovjereni a oporuka pohranjena kod odvjetnice) njegovo novo pitanje je: što ako te nadživim, ostajem bez svega, nisam se dovoljno zaštitio? Više nemam snage za gluposti, ni plaćanje odvjetnika i bilježnika, svoje obveze uredno izvršavam, za razliku od njega koji se ne drži date riječi- sve izvršavam i bez potpisa kod bilježnika. Njemu je 75, a meni 44. Što da mu odgovorim? Tko bi se i po kojem čl kojeg zakona brinuo za izvršavanje obveza koje sam ja preuzela nekim ugovorom ako me nadživi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko bi se i po kojem čl kojeg zakona brinuo za izvršavanje obveza koje sam ja preuzela nekim ugovorom ako me nadživi?

postovana,ako se radi o istoj imovini koja je prvo obuhvacena oporukom pa naknadno ugovorom,smatra se da je oporuka opozvana.

U vezi citiranog teksta,rjesenje je u ugovoru o dozivotnom uzdrzavanju,buduci da bi u slucaju da Vas ujak nadzivi,u vash pravni polozaj mogli stupiti bracni drug i djeca te nastaviti sa ispunjenjem ugovornih obveza,odnosno pruzanja uzdrzavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija