Jump to content

Ugovor o doživotnom uzdržavanju, a štićenik je u Domu umirovljenika?


maja33

Preporučene objave

Molim Vas da mi ovo prebacite na nasljedno pravo, greškom sam napisala ovdje. Kao što naslov kaže, zanima me je li to moguće. Imam kumu koja je u kasnim 70-im, pokretna, zdrava, cijeli život je prisutna u našoj obitelji iako nismo krvni srodnici. Jedini rod joj je nećak koji živi u Njemačkoj i ne želi ni čuti za svoju tetku, ni vidjeti je. Ona je nedavno otišla u Dom umirovljenika i izrazila je želju da svu svoju imovinu ostavi mojoj mami u nasljeđe. Pretpostavljamo da ako to napiše u oporuci, imat će mo problema sa nećakom, kojibi nas vjerojatnosudski gonio i razvlačio, pa smo pomislili da složimo ugovor o doživotnom uzdržavanju.

 

Sad me zanima može li se sklopiti takav ugovor, s obzirom da je ona štićenica Doma umirovljenika i ako može,prenosi li se taj ugovor na mene kao nasljednika moje majke u slučaju da ona umre prije kume.Moram naglasiti da kumina mirovina u potpunosti pokriva troškove smještaja, i da smo joj moja mama i ja jamci na ugovoru sa domom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija