Jump to content

natječaj za radno mjesto u državnoj službi


senderos

Preporučene objave

Poštovani, imam jedno pitanje. Za radno mjesto višeg savjetnika u državnoj službi raspisan je javni natječaj. Ja radim na radnom mjestu savjetnika u tijelu u kojem je raspisan javni natječaj. Dakle to mjesto višeg savjetnika bi bilo unapređenje za mene. Navedeno mjesto je upražnjeno već tri godine, pokušavao sam internim putem dobiti to unapređenje, ali bez rezultata. Sad je raspisan javni natječaj, obavljeno je testiranje, koje sam prošao, uskoro je intervju. Uokolo se priča da je navedeno radno mjesto predviđeno za nekoga izvana, iako ja ispunjavam sve uvjete za navedeno radno mjesto, radim već 11 godina kao savjetnik u toj ustrojstvenoj jedinici (a sad se traži viši savjetnik) i kako ja gledam nema logike da netko izvana, tko uopće nije radio u ovoj službi, dobije to radno mjesto, s obzirom na to da radno mjesto višeg savjetnika uključuje obavljanje najsloženijih poslova, koje će logično bolje obavljati netko s iskustvom na tom području i u toj službi, nego netko izvana bez dana radnog staža u ovoj službi.

 

No znam da je stvarnost drugačija, malo sam pogledao zakone, vidim da se može raspisati javni natječaj u slučaju izvanrednog popunjavanja radnog mjesta u državnoj službi, da je obvezno testiranje i intervju, zatim se to boduje i rukovoditelj može zaposliti koga želi, odnosno tko je "bolji" po njemu. Mene zanima ima li išta šta mogu učiniti zakonski, prilikom žalbe, jer prilično je očito da je navedeno radno mjesto namijenjeno za nekoga izvana.

 

Napominjem da su se ta mjesta dosad uvijek popunjavala interno, dakle to je bio oblik napredovanja, u susjednom tijelu državne službe su u zadnje tri godine tri takva mjesta popunjena interno. Također se priča da ova nova osoba uopoće neće raditi u ustrojstvenoj jedinici gdje je po sistematizaciji upražnjeno mjesto za koje je raspisan natječaj, već u drugoj ustrojstvenoj jedinici. Dakle da se jednostavnije izrazim, preko veze će se primiti neko izvana tko uopće neće raditi tu gdje je upražnjeno mjesto. No sve je izgleda pokriveno zakonom. Ima li išta šta mogu učiniti i na šta se mogu pozvati u žalbi? Jer mislim da mi žalba tipa "ja imam više iskustva i znanja od toga kog ste primili" neće proči :D

 

Bio bih zahvalan na pomoći...Možda se dogodi čudo pa prime mene s obzirom da sam prvo testiranje dobro napisao, ne vidim logiku da netko na intervjuu bude bolji od mene koji tu radim već godinama, ali mislim da je to uzaludno nadanje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija