Jump to content

HITNO! KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA!!!!


igv

Preporučene objave

Brinem se za invalida,kojemu je eksproprirano zemljište,a isto nije izvršeno. Korisnik izvlaštenja se upisao vlasnički na pola parcele,te je izvršio ometanje posjeda,služnosti i nužnosti prolaza na način da su postavili zaštitare na kolni ulaz. :-x :sad: Tužio sam ih za ometanje posjeda,a onemogućavaju mi prolaz preko sporne čestice(mogu proći samo pješke),s tim da nemam nikakav drugi ulaz i nedopuštaju mi da obavljam osnovne stvari na svom dijelu,osporeno mi je pravo na pelene,kateter i socijalnu pomoć,a policija se umiješala u imovinsko-pravne osobe na način da mene konstatno pritvaraju s obzirom da se sudim sa Škegrom,Valentićem, koji imaju pomoć od HDZ-a, Marine Matulović-Dropulić,Ljilje Vokić,Bože Prke i sl. Isti su opstruirali deeksproprijaciju još od 1990. godine i ostale imovinske sporove.U kratko,zanima me samo primjer tužbe za ometanje služnosti i nužnosti prolaza.Unaprijed zahvaljujem. :moli: :thankyou:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za to se morate obratiti odvjetniku koji je ovlasten davati pravne savjete i sastavljati ugovore.

Svi ostali ako Vam sastavljaju ugovor u pravilu cine kazneno djelo nadripisarstva.

 

U cilju obrane digniteta odvjetnika, ako netko ovdje da ugovor kao primjer ili slicno podnijeti cu odgovarajuce prijave protiv odgovornih osoba nadleznim tijelima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

podnijeti cu odgovarajuce prijave protiv odgovornih osoba nadleznim tijelima

 

jasta, a ja cu tebe rec mami.

 

zamisli molim te, otkad ti je objava primjera nekakvog ugovora nadripisarstvo? hoces prijaviti i sve one koji pisu knjige sa takvim primjerima? ili tete iz narodnih novina koje prodaju sprance?

 

sve u svemu, cini se da ces ti osobno najbolje obraniti dignitet odvjetnicke struke na nacin da sutis

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

procitaj si zakon o odvjetnistvu pa ces vidjeti tko je ovlasten osim odvjetnika raditi neke stvari.

Ima odredbi i u zakonu o sudovima i zakonu o drz, odvjetnistvu da smiju objavljivati sudsku praksu, radove i sl.

Ima vise zakona koji omogucavaju pojedinim osobama ili grupacijama odredjene pravne poslove.

Jel dovoljno objasnjeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zakon o odvjetnistvu... zakonu o sudovima i zakonu o drz, odvjetnistvu

 

procitao sam ih i nigdje nema ni slova o tetama iz narodnih novina, a one ipak prodaju ugovore.

 

a nigdje nema ni slova o onima koji nisu clanovi odvjetnicke komore, a ipak pisu knjige pravne tematike.

 

sto cemo sad?

 

zakljuciti da nigdje nema nista ni o legalisu, pa to opet ne znaci da se ovdje ne bi smjeli objavljivati pojedini primjeri ili davati vlastita misljenja i savjeti - nenaplatno?

 

i btw, kakva dozvola "objave sudske prakse" presude su javni dokumenti!

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

besplatna pravna pomoc se pruza po zakonu o odvjetnistvu u posebnim slucajevima.

Odvjetnik smije samo dati 50 posto popusta na svoje usluge a ne smije raditi ispod te cijene (a to znaci niti gratis) inace disciplinski odgovara.

 

A govorio sam o tim zakonima primjerice cime se suci i drz. odvjetnici smiju baviti kada ne rade svoj posao (pogledaj da trebaju odobrenje svojeg sefa za to tek im je onda zakonom dopusteno odredjene poslove raditi).

Zna se sto smiju odvjetnici, javni biljeznici, sveucilisni profesori i sl. (99 posto tih pisaca knjiga su profesori prava, odvjetnici, suci, drz. odvjetnici pa drzi prodike nekome drugome).

 

A ti ne znas nista drugo osim pricati o tetama iz nn.

Stvarno smijesno

 

Malo si ponovno prouci ustav i druge zakone jer ti ne ide citanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani kolega,

 

KD nadripisarstva kao svoje bitne elemente uključuje stalnost neovlaštenog pružanja pravne pomoći te njenu naplatnost. O toj temi je na ovom forumu sve u detalje već više puta prožvakano. Kroz Legalis pretraživač ćete ih lako pronaći..

 

Ne busajte se olako batinom, jer se ovdje ne čini ništa zbog čega bi mogli ili trebali ovuda njome mahati.

 

Ovaj portal služi upravo popularizaciji pravne profesije i jačanju povjerenja u struku, a nipošto "otimanju kruha iz usta" odvjetničkoj profesiji. Ništa što se na ovoj stranici zbiva niti blizu ne zalazi u domenu nadripisarstva.

 

Stoga, malo lakše na gasu, molimo.....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani webmasteru,

 

na moju i vašu žalost, u krivu ste i nije točno Vaše tumačenje kaznenog djela naripisarstva, a ova osoba koja se ovdje predstavlja kao "odvjetnik" u pravu je, naime:

 

Kazneno djelo nadripisarstva čini :

 

Tko se neovlašteno bavi pružanjem pravne pomoći,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

 

dok je kvalificirani oblik tog djela sada

Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko drugom neovlašteno pruži pravnu pomoć za unaprijed dogovorenu ili nakon toga primljenu nagradu.

 

velim, nažalost, i protiv takvog je opisa bilo dosta priča i prosvjeda jerbo nigdje u svijetu to na taj drastičan način nije uređeno.

 

Prijašnje rješenje iz ranijih Kaznenih (krivičnih) zakona:

 

Tko se neovlašteno i za nagradu bavi pružanjem pravne pomoći.........

 

dakle, ukoliko bilo tko nije odvjetnik ovdje ili bilo gdje drugdje neovlašteno pruži pravnu pomoć, makar i jednom besplatno (sastavi ugovor, žalbu, podnesak....) u gabuli je.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprostite, nije točno.

Pružanje pravne pomoći (od odvjetnika ili nekog drugog) zahtijeva da osoba imenom i prezimenom zamoli drugu osobu imenom i prezimenom, za pravnu pomoć (bila ta druga osobe pravnik ili ne bila). Ako netko anonimno na internetu zatraži savjet, pa mu netko drugi da neku "šprancu", pa netko treči potpuno ili djelomično taj savjet iskoristi, to nema veze sa problematikom koju spominjete. Internet je medij JAVAN I DOSTUPAN U PLANETARNIM RAZMJERIMA. TKO KAŽE DA OSOBA KOJA DAJE SAVJETE NIJE PRAVNIK, TKO KAŽE DA JE OSOBA IZ HRVATSKE I SPADA POD JURISDIKCIJU NAŠEG PRAVNOG SUSTAVA. I tako je moguće postaviti niz pitanja. Kao prvo: protiv koga bi ste poduzeli neke mjere?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprostite, nije točno.

 

Obrati pažnju na ono što sam gore napisao, ovo što pišeš, to su ti razlozi zbog kojih kazneni progon počinitelja kaznenog djela ne bi bio moguć, ili bi bio otežan.

 

"Odvjetnik" veli nešto drugo, on veli ukoliko nekome netko ovdje sastavi ugovor, žalbu, tada će on postupiti kako će postupiti (po Zakonu)

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ti ne znas nista drugo osim pricati o tetama iz nn. Stvarno smijesno

 

jedino sto je ovdje smijesno je cinjenica da ti nikako ne uspijevas obrazloziti zasto konkretne tete iz nn-a ne cine kd kad ti prodaju sprancu ugovora, a ja bih ga navodno pocinio ako bih isto objavio na legalisu.

 

isto tako, ja znam cime se suci i do-ovi smiju baviti i nisam te to pitao jer to sto se njima nesto izricito dozvoljava nema veze sa kd-om nadripisarstva vec sa cinjenicom da su isti pravosudni duznosnici pa ako se nesto u slucaju suca/do-a izricito dozvoljava, to jos uvijek ne znaci da je inace i za one koji nisu pravosudni duznosnici zabranjeno.

 

pisanje knjige, pisanje na legalisu, objava sprance i objava sudske prakse nisu kazneno djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerujem da je ovaj anonimus jole koji se malo boji.

pisanje na legalisu obuhvaca u joletovom slucaju davanje pravnog savjeta zbog kojeg ta zena vise ne treba odvjetnika jer samo treba upisati svoje podatke. Dakle, ako jole nije odvj onda je pocinio kazneno djelo, a ako jeste onda disciplinski odgovara.

Ovo naprijed o tome da osoba mora biti imenom i prezimenom odredjena jednostavno ne stoji jer po toj logici ne bi bilo internet kriminaliteta jer su svi vecinom anonimusi.

Naravno da pisanje knjiga i objava prakse od strane nepravnika nije kazneno djelo, ali ako ono sadrzi kakve pravne savjete ili slicno onda nije dopusteno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerujem da je ovaj anonimus jole koji se malo boji.

 

anonimus nije jole, a jos se manje boji, ali i anonimus vise nece replyati na tvoje gluposti sve dok mi precizno ne odgovoris u koju pravnu rupu si ugurao tete iz naradnih novina sa ugovorima po kn 5,- i kako se one (ne) uklapaju u tvoju teoriju?

 

mozes ili ne mozes?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovanni ja sam taj koji je tražio pravnu pomoć ili kako već želite, jer ja novaca nemam niti invalid o kojem se brinem, išao sam kod sto odvjetnika po tzv. pomoć ali večina se boji, ( škegre, valentića, vokića i sl.) ili me traže 2 "soma" minimum samo da pogledaju papire, do sada sam već bio i protuustavno zatvaran, povrijeđen u svojim pravima, i kako vi tvrdite vjerojatno sam i počinio k.d. nadripisartsva da spasim svoj život, jer sam skoro ubijen od strane osoba sa kojima se sporim, i naravno mene su primerice priveli i uhitili zbog prijetnje, koje sam uputio bageru, koji me skoro lišio života, 10 zaštittara i osobi koja im je naređivala, a isti su pošto su srušili ogradu ušli protupravno u posjed a primjerice ne žele platiti uplatnicu od 380,00 kn za očevid koji su sami tražili i sad izmjenili činjenično stanje posjeda a da ne govorim da su isti opstruirali sva moja prava jer imaju veze tj. organi u odnosu na mene šute, i nepravilno primjenjuju materijalna prava!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija