Jump to content

Sudar s biciklistom


DeeplySuperficial

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Molio bih pomoć... Pri povratku s posla sam u zavoju naletio na biciklista. Riječ je o maloljetniku koji se zajedno s prijateljima vozio s pogrešne strane ceste (vozio se meni ususret).

Biciklist je lakše ozlijeđen, moj je auto slupan, šteta je 25.000kn.

Pozvana je policija, sve poslikano, napravljen zapisnik... policija je odmah izjavila da ja nisam krivac. Osiguranje je poslikalo auto.

Problem je u tome da nemam kasko, a otac biciklista oteže s plaćanjem štete. Postoji li rok do kojeg moram tužiti biciklistu? Zapisnik još nisam dobio, a idući tjedan imam registraciju auta...

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji li rok do kojeg moram tužiti biciklistu?

 

protekom roka od 3 godine,gubite pravo tražiti sudsku zaštitu prava na naknadu štete od štetnika,buduci da sukladno Članku 230.ZOO

"tražbina naknade štete zastarijeva za tri godine otkad je oštećenik doznao za štetu i za osobu koja je štetu učinila.."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Poštovanje,

Sudjelovao sam u prometnoj nesreći gdje je krivac biciklist.

Kretao sam se 50km/h gdje je ograničenje 50km/h, i odjednom star čovjek odlučio prijeći cestu normalno bez da je pogledao dali se kreču vozila po cesti dolazi ispred mojega vozila, te ga ja udaram.

Gospodin je bio pod utjecajem alkohola, te je stigla i policija i uredno su napravili zapisnik, ustanovili da je gospodin kriv te da je pijan, on priznaje krivicu.

Policija je napravila zapisnik, fotografirala mjesto događaja, testirala nas alkotestom ( gospodin je bio pod utjecajom alkohola), podnio sam zahtjev za dobivanje zapisnika.

Šteta na automobilu je procijenjena na 2000 kn ( vjetrobransko staklo, cijeli kotač, prednji branik).

Zanima me na koji način ću naplatiti štetu na vozilu, s obzirom da gospodin nema osiguranje, socijalni je slučaj, nema nikakva primanja, živi u nekoj staroj napuštenoj kući i seoski je konzument domaćih alkoholnih pića (seoski pijanec).

Dakle, bez moje krivice moje vozilo je oštećeno, ali uredno osigurano dugi niz godina kod osiguravajuče kuće Croatia osiguranje,

Dolazim do podataka u kojima se spominje privatna tužba itd, s obzirom da radim za 2700kn mjesečno, ta primanja mi ne pokrivaju ni osnovne potrebe za životom i nisam financiski sposoban sam popraviti vozilo a još manje pokretat neku privatnu tužbu protiv nekoga ko ne posjeduje ništa.

Molim za pomoć, što napraviti, kako i koliko će to dugo trajati?

Moram još napomenuti jednostavnost slučaja, znači bez imalo krivnje moje osobno vozilo nije u voznom stanju, a druga strana (kriva) nema odkud nadoknaditi štetu.

Logično bi bilo da osiguranje snosi trošak jer imamo mene nevinoga i moj polupani automobil, a poslije neka se osiguranje tuži s njima koliko želi.

Jednostavno želim da mi se vozilo popravi da mogu nastaviti svoj život, jer mi je vozilo prijeko potrebno za odlazak na posao koji je udaljen 35km od mjesta boravka.

Nadam se odgovoru.

S poštovanjem,

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima.

Molio bih pomoć... Pri povratku s posla sam u zavoju naletio na biciklista. Riječ je o maloljetniku koji se zajedno s prijateljima vozio s pogrešne strane ceste (vozio se meni ususret)

Problem je u tome da nemam kasko, a otac biciklista oteže s plaćanjem štete.

 

Hvala unaprijed.

čitao sam predhodnu objavu a nisam gledao datum.

 

Radi se o cit. "starom čovjeku".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija