Jump to content

Ugovor o koristenju i vlasnistvo


omis25

Preporučene objave

Osoba ima ugovor od koristenje sa bivsim suvlasnikom i osoba je prisvojila to dvoriste i sagradilo se spremiste oko 6 kvadrata.

 

Mene zanima ako dode novi suvlasnik je li novi suvlasnik ima pravo potrazit povrat tog dvorista posto prema velicini zgrade on ima pravo na veci dio dvorista nego sta sadasnji suvlasnik koristi.

 

Ako suvlasnik koji je prisvojio dvoriste ima pravo rec ja ovo koristim vise od 20 godina i nitko se nije bunio sada je ovo moje vlasnistvo. Ugovor o koristenju nema svjedoka niti je ovjeren kod javnog biljeznika. Sta ako on kaze ja imam svjedoke i dozvoljeno mi je da gradim i da sam ja vlasnik cjelog dvorista.

 

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa tko je ta osoba s"ugovorom",jel i on jedan od suvlasnika.

Taj "bivsi"suvlasnik,kako je postao bivsi,prodao,darovao,umro,tko je njegov sljednik u tom pravu suvlasnistva.

Ako aludirate na stjecanje prava vlasnistva dosjeloscu,onda treba da znate kako je osnovni uvjet samostalnost posjedovanja,no tu nema samostalnosti ako se posjedovanje zasniva na takvoj vrsti ugovora,buduci da je posjednik priznavao visu vlast osobe koja je u zemljisnim knjigama upisana kao vlasnik,odnosno suvlasnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru malo mi je tribalo vremena da razumjem vaš odgovor ali na žalost nisam skroz shvatio. Pokušat ću drugaćje Osoba A i Osoba B su dva brata. Osoba A je sagradio prizemlje Osoba B nadogradio dva kata poviše ima suglasnost da su se braća dugovorila i svak je napravio šta je bio u mogućnosti. Napravljen je ugovor o korištenju dvorišta između njih dvoje.

 

Osoba B je odlučila prodat I u ugovoru piše prodajem 1/2 udio stambene zgrade broj čestice sastoji se o prvi I drugi kat. I udio 1/2 korištenje dvorišta na čestici I ugovor od korištenju je dio ugovora. I tako novi se suvlasnik upisao sada me zanima ako taj novi suvlasnik kaže pa čekaj malo ja imam dva kata a ti samo prizemlje kako ti moreš koristist toliko dvorišta.

 

More li osoba A kazat pa ja već uživam u ovom dvorištu preko 20 godina I upisan sam 1/2 vlasnik dvorišta I čak sam upisan da imam 1/2 zgrade pa ja mogu tražit da mi predaš pola kata .

 

Pročitao sam malo od etažiranju I dvorište kao šta sam shvatio dijeli se prema velčini dio zgrade šta se koristi.

 

Ovo je komplicirano kada se od prvoga dana papiri nisu ispravili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija