Jump to content

Nesporni dio odštete - ozljeda pješakinje


alena1

Preporučene objave

Poštovani,

prije godinu dana majku je srušio automobil na pješ.prijelazu i zadobila je prijelom rebra, stopala, hematome...... Preko odvjetnice smo ubrzo dobili nesporan dio odštete sa kojim nismo bili zadovoljni (cca mj.plaća) Osig kuća je pozvala majku na pregled kod NJIHOVOG liječnika. Pregled je trajao kratko i s obzirom da majci noga još otiče i boli, predložio je toplice na naš trošak ? Nakon par dana dobili smo novu ponudu opet sa premalim iznosom (cca mj.plaća). Odvjetnica kaže da imamo 2 mogućnosti :

1. prihvatiti ponudu

2. ići preko suda što nam ne preporučuje jer može trajati godinama

 

Da li možemo u ovoj fazi ići na dodatne pretrage pa se nagoditi sa osig,kućom ili je kasno za to?

Ne bih baš mučila majku još i sa sudom za koji ne možemo znati što bismo postigli. Kad bih znala da će dobiti bar još toliki iznos koji nam sada nude možda bih se i odlučila na sud. Ovo nam je nažalost nova nepoznata situacija u životu pa molimo za savjet,

 

Lijep pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Alena, vi možete o svom trošku angažirati liječnika da vam vještači ozljede, nakon čega ćete biti pametnija glede eventualna prihvaćanja/odbijanja ponude OK.

 

Da biste mogli saznati okvirno koliko vam pripada temeljem nalaza liječnika, usporedite s ovim - http://www.iusinfo.hr/UsefulDocs/..%5CAppendix%5CDDOKU_HR%5CDDHR20110111N53_5_1.pdf

 

Odvjetnika možete mijenjati, opozivom punomoći.

 

Inače je pravilo da vam OK uvijek idu s ponudom naknade štete, koja je i po njihovu mišljenju, nesporna, a s ostatkom su spremne parničiti se do iznemoglosti. Pogotovo jedna OK, koja je u "vlasništvu" jednog odvjetnika. Isplati li vam se ili ne, ići u parnicu - znat ćete nakon nalaza liječnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija