Jump to content

Tužba zbog ugriza psa


zorkimacak

Preporučene objave

Molim za pravni savjet. Prije par dana mirno sam šetao po kvartu. budući da su automobili parkirani na nogostupu išao sam po cesti. Najedamput sam čuo lavež iza sebe i dva psa,koja su bila iza automobila su krenula prema meni. Bili su vezani ali na jako dugačkim lajnama.Pokušao sam pobjeći ali me manji pas ugrizao za nogu. Tada se pojavila vlasnica i nakon što je nogom izudarala svoje pse,pokazao sam joj da sam kroz trenirku ugrizen do krvi. Nakon što me pokušala uvjeriti da to nije ništa,na moje inzistiranje da mi pokaže potvrdu o cijepljenju psa,psje je zatvorila u garažu te mi dala knjižicu.Odmah sam zvao njezinog veterinara a zatim sam otišao doma.Kolega,liječnik na hitnoj mi je savjetovao da prijavim policiji i odem na hitnu. Policija mi je došla kod kuće te su rekli da budući da je pas bio vezan,a zakon ne određuje koliko dugi mora biti povodac,nema razloga za podizanje prekršajne prijave već da samo mogu sam tužiti vlasnicu pasa.Nakon toga sam otišao na hitnu gdje mi je rana previjena a dobio sam injekciju protiv tetanusa te mi je rečeno da počnem piti antibiotike.Sada idem na previjanja a rečeno mi je da se javim i u antirabičnu stanicu(iako je pas uredno cijepljen). Vlasnica mi nije ponudila niti prevoz do hitne pa sam išao taksijem o svom trošku. Obzirom na sve okolnosti,te na činjenicu da me gospođa nije nazvala da pita kako sam(iako su kod mene papiri od psa) razmišljam ozbiljno o tužbi. ako BOG da da sve prođe u redu ja sigurno ne kanim više hodati po kvartu bez nečeg za obranu.

Rana nije velika,jedna veća i jedna manja rupica od zuba,lagani hematom. No,moram redovito na previjanja.

Što mi je raditi,koliko novca bih mogao(trebao)tražiti za odštetu. Spreman sam tražiti i samo naknadu za taksi i odlaske na previjanja,no,smatram da bi osoba koja se tako ponijela zaslužila da plati i više.

 

Lijepo molim stručno mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

osnov za tuzbu postoji,znaci radi se o naknadi nematerijalne stete,no u takvom postupku je nuzno dokazati visinu stete,sto znaci vjestacenje(fizicka bol,strah)po vjestaku odgovarajuce struke,pozeljno da cuvate nalaze ljekara,kao i racune koje ste placali u svrhu lijecenja.

 

Puno hvala. Čuvam svu dokumentaciju i račune i kad dođe vrijeme i ukoliko vlasnica bude nerazumna i ne pristane na van sudsku nagodbu krećem sa tužbom. Što se straha tiče svaki psihijatar će mi napisati da takav strah nakon takvog nenadanog napada i ničim izazvanog napada postoji.Rečeno mi je da pas sada ide na promatranje zbog eventualne bjesnoće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada dobijete nalaz vještaka, da okvirno znate koncipirati tužbeni zahtjev (ako do toga dođe), vidite ovdje - http://www.iusinfo.hr/UsefulDocs/..%5CAppendix%5CDDOKU_HR%5CDDHR20110111N53_5_1.pdf

 

 

Puno hvala,G-man! Ne znam samo da li se medicinska dokumentacija posebno sudski vještači ili je dovoljno ono što je napisano od hitne i liječnika opće prakse te onog u antirabičnoj stanici?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija