Jump to content

narudzba opojne droge


BoreLee

Preporučene objave

Zamislimo da netko naruci nelegalnu tvar koja spada u opojne droge iz inozemstva i to bude otkriveno u crinarnici, a sve skupa je placeno kreditnom karticom, dakle postoji pisani trag tj. dokaz da su tvari narucene od strane primatelja.

Koliko znam, vlasnikom posiljke postaje se tek primitkom iste, dakle u trenutku otkrivanja posiljka kao i njen sadrzaj su jos uvijek u vlasnistvu posiljtelja.

Zanima me moze li policija na osnovu ovih cinjenica dobiti nalog za pretres stana zbog sumnje na proizvodnju opojnih droga i moze li usljedit kaznena prijava samo na osnovu gore opisanog, dakle bez obzira na rezultat eventualne pretrage stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje ste zapoceli sa "Zamislimo ...".

 

S obzirom da bas i nemam mnogo vremena, recite radije otvoreno ... da li je ovo STVARNO ili samo ZAMISLIMO ...

 

... nemojte se ljutiti, ali vrijeme mi bas ne ide na ruku, a sigurno ima i drugih koji ce se rado ukljuciti u raspravu ... ali ako je STVARNO, onda idemo dalje.

 

Ako je ZAMISLIMO, ... prepustit cu diskusiju radije drugima, vrijedi ?

 

Lijepi pozdrav, B.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 33.

 

(1) Tko s namjerom započne ostvarenje kaznenog djela, ali ga ne dovrši kaznit će se za pokušaj kaznenog djela za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a za pokušaj drugog kaznenog djela samo kad zakon izričito propisuje kažnjavanje i za pokušaj.

 

(2) Počinitelj koji je pokušao ostvarenje kaznenog djela kaznit će se kao da je djelo dovršeno, ali se može i blaže kazniti.

 

* * *

 

P.S. Posjedovanje opojnih droga ... njihovo narucivanje ... preko DO-a ... svodi se na ovaj clanak (ne uvijek). Uglavnom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragovoljni odustanak

 

Članak 34.

 

(1) Počinitelj koji je dragovoljno odustao od kažnjivog pokušaja kaznenog djela,

 

može se osloboditi kazne.

 

(2) Počinitelj je odustao od kažnjivog pokušaja kaznenog djela ako je dragovoljno prekinuo započeto počinjenje kaznenog djela iako je bio svjestan da je prema svim okolnostima radnju mogao nastaviti, ili je nakon dovršetka radnje spriječio nastupanje posljedice.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija