Jump to content

pad s bicikle


kikila

Preporučene objave

Moj sin je 11.11.2011. zahvaljujući vlastitoj nesmotrenosti pao s bicikle i lakše povrijedio glavu. Budući se to dogodilo u blizini Hitne pomoći odlučio je zatražiti njihovu pomoć i uz zarađena 2 šava na glavi mislio je da je sve sretno završilo. Međutim na poziv Hitne službe pojavila su se dva policijska službenika, koja su sastavila zapisnik o ovoj „nesreći“. Nakon toga je sin konačno bio slobodan. Na cijeli slučaj smo i zaboravili, a nismo mu baš ni pridavali neke važnosti, jer, bože moj, ima li neki biciklist a da nije nikad pao s bicikle.

Međutim 20.11.2014. oko 9 sati, na naša vrata je pozvonio jedan policijski službenik s dovedbenim nalogom za sina, koji tada nije bio kod kuće.Navodno mu je Prekršajni sud ranije uputio i poziv, koji nije preuzeo. Nije ni mogao, jer je do nedavno studirao van našeg grada, a njegove pošiljke ja nisam mogla preuzeti s pošte bez punomoći. Uglavnom, tog 20.11.2014. mi je policijski službenik rekao da se sin mora tijekom radnog vremena pojaviti kod suca na Prekršajnom sudu. Rekla sam da će on svakako doći. I bio je. Sudac ga je tada saslušao i rekao da će mu za cca mjesec dana poslati presudu.

Ona je stigla prije dva dana, a datirana je 12.12.2014. Navedena je novčana kazna, kao i mogućnost podnošenja žalbe Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu.

Budući je cijela situacija smiješna, dijete palo s bicikle, šteta uopće ne postoji,samo mala rana na glavi (njegovoj), niko drugi nije ugrožen, a s druge strane imamo dovedbeni nalog, policajac na vratima spreman da ga sprovede na Prekršajni sud, sudac koji izriče novčanu kaznu za običnu neopreznost. Mislim gdje mi živimo!?

Pogledala sam zakon na internetu i našla podatak o zastari za prekršajni progon. U momentu počinjenja prekršaja na snazi je bio Prekršajni zakon prema kojem je zastara za prekršajni progon bila 2 godine. Prema novom Prekršajnom zakonu iz 2013. ona je 3 godine.

Molim da mi odgovorite da li je ovaj slučaj išao u zastaru, te da li se s te osnove može uputiti žalba Visokom prekršajnom sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija