Jump to content

ostavinska rasprava


hitechservis

Preporučene objave

u 7mj.2013 umrla mi je baba od tate mama i još uvijek nije bila ostavinska raspraava.e sada baba se vratila prije 5-6g iz australije i zivjela je kod strica tih 5-6g da bi opet sa drugim stricem otišla u australiju i tamo po dolasku doslovno isti dan umrla unutar dan-dva. naravno sahranili su je u hrvatskoj gdje joj je i bila želja. stričevi se prave ludi a kako pričaš sa ljudima trebala je ostavinska biti.

 

moje pitanje je kako gdje provjeriti pokrenuti to nešto iza nje uopće nemam ideju kako jer ne bavim se sa prevarama.

 

svaka pomoć naravno dobrodošla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokretanje ostavinskog postupka nije prevara, nego zakonsko pravo i obaveza nasljednika (a i države tj. matičnog ureda i suda). O reguliranju pravnih odnosa nakon nečije smrti ne ovise samo nasljednici, nego često i treće osobe, a radi se i o društvenom interesu, jer npr. nesređene zemljišne knjige dovode i do širih negativnih posljedica.

 

Što se tiče pokretanja ostavinskog postupka, ne budi vam teško poslužiti se tražilicom jer je na to pitanje "milijun" puta odgovarano, ili naprosto potražite i pročitajte odgovarajuće dijelove Zakona o nasljeđivanju. Ukratko: pribavite smrtovnicu ili smrtni list, dokumente o imovini i nasljednicima, pišite prijedlog sudu ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija