Jump to content

krivotvorenje potpisa


sigismund

Preporučene objave

Pozdrav! Imam jedno teoretsko pitanje. Ako fizička osoba želi sklopiti ugovor s pravnom osobom (npr. bankom)no zbog nemogućnosti dolaska na dogovoren sasatanak za sklapanje ugovora, zaposlenik banke krivotvori potpis na ugovoru uz odobrenje fizičke osobe, čini li fizička osoba (ne zaposlenik banke!) kazneno djelo? Ako da, možete li molim vas navesti koji članak kojeg zakona.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premjestio sam vam temu u odgovarajući podforum.

 

Prije svega, nemojte ovo raditi (ako imate namjeru).

 

Ovo je vrlo teoretski slučaj, koji može imati mali milijun kombinacija, ovisno o svim detaljima. Ne vidim razlog zašto se potpisivanje ugovora o kreditu ne bi moglo odgoditi i dogovoriti novi termin. Ili primjerak ugovora poslati poštom/DHL-om korisniku kredita, pa ga potpiše kada njemu odgovara i vrati. Ili riješiti sve preko punomoći.

 

A skroz teoretski govoreći, složio bih se sa Matrixom - ovakvo ponašanje moglo bi se okarakterizirati kao poticanje. Iako se postavlja pitanje - ako je sve to napravljeno uz suglasnost, tko bi uopće podnosio kaznenu prijavu? Nema smisla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija