Jump to content

HITNO treba mi pravni savjet oko maltretiranja?


uplasena77

Preporučene objave

Dvije godine sam bila uvezi s ozenjenim čovjekom, ja sam rastavljena. krenulo je sve kao avantura, međutim preraslo je u vezu, ali naravno nikada nije htio ostaviti svoju zenu. Ja to nisam ni trazila.par puta je trazio da odem zivjeti s njim na "probu" ali ja to nisam htjela. doticni gospodin je jedan od hrvatskih multimilionera i misli da novcem moze sve. prosle godine u 8 mjesecu je odlucio vratiti se skroz zeni. prihvatila sam to. ja sam tada pocela zivjeti svoj zivot, medutim mi se on opet javio i ja opet zavrsila s njim. u nasoj vezi mi je ispunjavao sve zelje, davao novaca koliko mi je trebalo, preko firme mi kupovao namjestaj , laminata, plocice, laptop,mobitele... sada kada ja ne zelim vise takvu vezu poceo me ucjenjivati da mu to sve moram vratiti, ja nigdje nisam potpisala da sam bilo sta uzela iz firme, sve su to bili pokloni. Davao mi je na ruku i po 50000 tisuca kuna s kojim sam ja kupila auto na svoje ime. jednom prilikom mi je uzeo prije par danamoj privatni mobitel i sebi na mail presnimio sve moje poruke gdje sam se dopisivala s prijrteljicama, sestrom i nekim momcima, on je sada na osnovu tih poruka dao nekima otkaz,jer sam ruzno govorila o njemu u tim porukama. od mene trazi sve pare nazad koje je potrosio na mene u vrijeme veze. Laminate plocice i prozore koje mi je kupio ja sam mu danas uplatila zbog svog mira? sada mi prijeti odvjetnikom i sudom! dali on ima na to pravo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve navedene stvari očito su darovane. To što je on smatrao da ste mu dužna ih kompenzirati nekim drugim "uslugama", to je njegov problem.

 

Opoziv darovanja jeste mogućnost sukladno Zakonu o obveznim odnosima, ali zbog točno preciziranih razloga. Ovakav zahtjev, barem prema napisanome - ne potpada pod isto.

 

Iako, imajte na umu sa kim se upuštate u mogući spor, za stvari smatram da vam ne može ništa (ukoliko nigdje niste zavedena pismenim tragom), ali s novcem bi mogla biti druga priča. Budući je on, kako kažete cit. "jedan od hrvatskih multimilionera", neće mu biti problem, prvo da angažira nekog poznatog odvjetnika (iako je navedeno pravno nebitno, ali će ciljati na zastrašivanje vas), a drugo i važnije, "naći će", ako treba i nekoliko desetaka svjedoka, koji će reći da su svjedočili činjenici davanja zajma vama sa njegove strane. Dakle, ciljati će na to da vam novac nije darovao, već pozajmio. A tada se zapitajte, hoćete li i vi imati svjedoke ili neke druge dokaze (obzirom je sve išlo na ruke i vjerojatno nasamo, ne vidim ih) koji će tvrditi suprotno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da razumijem, ali mislim ipak da bi trebala postojati neka pismena pozajmnica(koje nema), vec mi je novac davao na ruke, a sve sam sama placala i garderobu, stan i skijanje...takoder imam dvije isplatnice koje su bez pecata, bez njegovog potpisa nego od blagajnice koja je novac vadila iz "crne blagajne" a i njoj je dao otkaz. Na isplatnici samo pise po nalogu gosp.XX . Kada sam isplatnicu pokazala svojij odvjetnici rekla je ja da je to manje od nista. On je to dobrovoljno davao svojom voljom, ja vise nisam htjela biti s njim..tj prevarila sam ljubavnika i upoznala slobodnog mladeg covjeka. To je jedini njegov problem sto nikada nije imao poraz u zivotu..sta ce reci na sudu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...takoder imam dvije isplatnice koje su bez pecata, bez njegovog potpisa nego od blagajnice koja je novac vadila iz "crne blagajne" a i njoj je dao otkaz. Na isplatnici samo pise po nalogu gosp.XX . Kada sam isplatnicu pokazala svojij odvjetnici rekla je ja da je to manje od nista.

 

Ne bih se složio s vašom odvjetnicom da je to nebitno. Pogotovo ako se nađe par svjedoka, o kojima sam prethodno pisao. Dade se vrlo lijepo ukomponirati u priču o zajmu.

 

...sta ce reci na sudu ?

 

To ulazi u domenu vidovnjaštva.

 

U svakom slučaju, sve ovisi o jačini povrede njegove taštine/ponosa i koliko daleko će u retalijaciji biti spreman da ide.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija