Jump to content

Hep vodovod plinara


lorenzo

Preporučene objave

Dali je ovo istina i dali se na to moze pozvati.

Dakle, nikakvi djelatnici, HEP-a i ostalih NE SMIJU niti pod kojim uvjetima iskopčati vam struju niti ući u vaš dom BEZ VAŠE DOZVOLE. No tu se priča neće završiti. Vratiti će se s drugim vozilom i opremom i u drugom sastavu, s nalogom za isključenje izvana (bez ulaska u vaš dom).

Taj nalog je interni dokument njihove tvrtke i ne predstavlja pravni dokument, te je samim time pred zakonima i sudovima bezvrijedan, odnosno ništavan

Kako bi vas ipak iskopčali i eliminirali, jer im niste dali suglasnost, moraju dirati po napravama javne uporabe, što ne smiju jer im to pak brani Kazneni zakon. Pretpostavlja se da nitko ne zna da je to kazneno djelo – čak niti djelatnici tvrtke koji vas dolaze isključiti, izuzeti iz sistema. Možda čak niti ne znaju u njihovoj pravnoj službi.

Upozorite ih, da krše Članak 216., Kaznenog zakona za koji je propisana kazna od 6 mjeseci do pet godina zatvora za onoga koji osobno, imenom i prezimenom učini spornu radnju ili u njoj na bilo koji način sudjeluje

Ustav REPUBLIKE HRVATSKE

Kazneni zakon RH, članak 216. kaže: “Uništenje ili oštećenje javnih naprava”: Tko uništi, ošteti, izmijeni, učini neuporabljivim, ukloni, isključi ili ometa u radu napravu javne uporabe za vodu, toplinu, plin, električnu ili drugu energiju, ili elektroničku komunikacijsku opremu i time izazove poremećaj u redovitom životu stanovništva, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Pa nadalje: „Tko kazneno djelo iz stavka 1., 2 ili 3 ovog članka počini iz nehaja, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine”

Nema iskopčavanja struje i plina

Prema EU direktivama, “u vremenima krize ne smiju biti isključeni struja i plin”, jer se zna da su isključivanje struje i plina protivni odredbama Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i UN-ove Opće deklaracije o ljudskim pravima.

UN DEKLARACIJA

„Ostavljanje čovjeka ili obitelji, koji su u teškoj financijskoj situaciji i ne mogu platiti račune, bez vode i struje okrutno je, nečovječno i ponižavajuće”.

Pozovite policiju za zaštitu svojih prava od nepoznatih osoba

Policija, naime, suprotno mišljenju mnogih, postoji zbog vas, a ne vi zbog njih. Oni štite vaša zakonom zajamčena prava. Prijavite kazneno djelo, za koje su osobno odgovorne osobe na terenu, ne HEP, ne Vodovod, već baš izvršitelji naloga, kao i njihov nalogodavac. “Dečki koji samo rade svoj posao”, bačeni su u “vatru” od svoje tvrtke, niti ne znajući da mogu završiti u zatvoru, “opaljeni kaznom”. Naime, neznanje ne abolira nikoga. Policija mora izaći na mjesto događaja po hitnom postupku, jer ste u konfliktu s ljudima, koji vam prijete vašom zajamčenom slobodom, a koje nikada prije niste vidjeli.

Čim policija dođZanima mee, recitze da su vam protuzakonito prijetili da će vam isključiti struju, predočite policajcima Članak 216. KZ-a (mada bi ga oni morali znati) i tražite da od svih uzmu osobne podatke kako biste protiv njih mogli podnijeti kaznenu prijavu. Inzistirajte na tome, jer policija mora štititi ustavnopravni poredak države, a koji je Republika Hrvatska propisala. Policija mora uzeti njihove podatke i sačiniti zapisnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ne trebaš plaćati račune, a nitko ti ne smije ništa...

 

Da ne bi bilo zabune, točno je da nikoga ne trebaš pustiti u svoj dom bez sudskog naloga, ali je točno da oni smiju izvršiti isključenje na uređajima koji su im javno dostupni. To je životni problem, ali nema kaznenog djela niti prekršaja.

 

S druge strane, sprječavanje tih službenika bi moglo biti kazneno djelo.:raspa:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali je ovo istina i dali se na to moze pozvati.

 

Uz ovo što je Drot naveo, ja ću samo dodati da si jako dobro pročitajte zakonski opis kaznenog djela iz čl. 216. KZ-a, a koje ste citirali, posebice dio " izazove poremećaj u redovitom životu stanovništva". Dakle, stanovništva, ne i pojedinca ili pojedine obitelji.

 

Nemojmo pokušavati biti veći vjernici od Pape, ovakvo inaćenje je besmisleno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija