Jump to content

Prijevremena mirovina i staž u ratu


Denis Loos

Preporučene objave

Molim Vas ako mi možete pomoći. Radim prijavljen na minimalnu plaću od prvog dana kod istog poslodavca već 26 godina. Planiram otići u prijevremenu mirovinu sa 60 godina jer mi na ovu prijavu duži rad ne donosi veću mirovinu od zakonski zagarantiranog minimuma od mislim 1380 kuna. Moje pitanje je dali mi se godina staža iz HV (1991-1992) zbraja za prijevremenu mirovinu (dali trebam odraditi 34 godine+godina HV) a drugo pitanje kada navršim 65 godina a otiđem u prijevremenu (minimalnu mirovinu) dali sa 65 imam pravo na braniteljsku (u mojem slučaju povoljniju) koja garantira 40 % prosjeka u republici Hrvatskoj. Hvala unaprijed.:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate imati 35 godina uplacenog mirovinskog staza, vrijeme provedeno u domovinskom ratu je dodatni staz i ne racuna se u ovih 35 godina staza, on se racuna samo kod izracunu iznosa mirovine.

Tumacenja za minimalnu braniteljsku su razlicita, mislim da kad navrsite 65 godina zivota nemate pravo na tu braniteljsku mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija