Jump to content

Molim pomoć


Josip Bilić

Preporučene objave

nisam točno siguran ,negdje oko 2002 ili 2003 godine napravio sam zamjenu vozila (ključ za ključ). napravili smo kupoprodajne ugovore te naveli u ugovorima gdje ostavljamo reg. pločice. radi se o tome da je gospodin s kojim sam se mijenjao napravio podosta kazni za parkiranje. međutim uspio sam to riješiti. danas nakon 12tak godina dobio sam poziv na sud te tužbu od HUO gdje se od mene traži da isplatim štetu koju nisam ni napravio. naime taj isti je napravio sa neregistriranim vozilom udes te napravio štetu od nekih (onda) 6000kn. radi se o tome što ja za sve to ovih godina nisam znao, do kupoprodajnog ugovora nemog doći te ne mogu dokazati da vozilo nije bilo u mojem vlasništvu. vozilo sam mijenjao još je bio registriran. koliko znam ako tablice ostaju na vozilu tj. ako je navedeno da tablice ostaju kupcu onda je kupac dužan odjaviti vozilo. druga stvar ja nisam ni vozio vozilo u trenutku nezgode i nisam imao nikakvog kontakta s vozilom od trentka prodaje ,a i s gospodinom nisam mogao doć u kontakt jer kao da je zemlju propao. pomozite neznam šta napraviti jer ionako živim dosta loše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

napravljen je ugovor kod bilježnika. ali ja neznam ni gdje točno ni kad. pa to je bilo prije 12 godina. bilježnik čuva ugovore do nekih 3 godine. ne mogu doći do pismenog dokaza da je auto prodan te da od 2002 nije moje vlasništvo,a nisam ga bio džan odjaviti jer sam tablice ostavio kupcu. po zakonu o kupoprodaji vozila ako je prodavatelj naveo u ugovor da reg. pločice ostaj kupcu tada je kupac taj koji treba odjaviti vozilo. a s kupcem ne mogu doći u kontakt.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Piše da novi vlasnik može odjavit vozilo ali to piše u novom Pravilniku o registraciji i označavanju vozila dok je u ono vrijeme važio Pravilnik o registraciji vozila na motorni pogon i priključnih vozila po kojemu je vlasnik bio dužan odjavit vozilo.Možda porezna ima kopiju ako je plaćen porez?Na koji način je vozilo poslije registrirano ako novi vlasnik nije imao osobnu osobe na koju se vozilo vodi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

o tome se i radi. vozilo nije registrirano,porez nije platio i nije ga prijavio na sebe. napravio je štetu sa neregistriranim autom koji je još glasio na mene. ali zanimljivo da ni policija ni nitko nije mogao doći do njega.nego je napravljena tužba i odma presuda bez da je meni itko dao do znanja šta se dešava. izgovor im je bio da sam mijenjao adresu,a pošta sa stare adrese se vraćala. to znam da nije istina jer adresa na kojoj sam sad je jako blizu adresi na kojoj sam bio. i sva pošta je dolazila kmeni bez obzira gdje sam. mislim da netko laže. on je dobio tri opomene na koje se oglušio, jednu 2006 i dvije 2008. 2008 sam imao novu adresu jer sam mijenjao prebivalište i bio sam uredno prijavljen tako da nemoguće da se do mene nije moglo doći od 2003 do 2015.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija je svoj dio napravila tj.napisala prijavu za nezgodu i voznju neregistriranim vozilom.vjerovatno protiv vas nisu pokrenuli postupak po zakonu o osiguranju jer vozilo nije imalo osiguranje.samo ostavljanje plocica kupcu ne znaci da ga on mora iodjavit a pravilnik 2003 je bio malo drugaciji nego danasnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poštovani,molim pomoć,malo sam zbunjena. Na staru adresu u Slavoniju je došla obavijest od prekršajnog suda iz Zg,budući da nas tamo nema,pošta je vraćena i sad ju očekujemo na adresu u Zg. Ono što mene zanima je zbog čega bi mogao doći poziv jer niti mene niti muža policija nikad nije zaustavila zbog nekog prekršaja. I koliko vremena prodje od nekakvog takvog prekršaja do slanja obavijesti na kućnu adresu? Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija