Jump to content

Ovrha na osnovu izjave o zapljeni plaće!


Sunčana strana ulice

Preporučene objave

Poštovani!

 

Banka je prodala potraživanje po tekućem računu agenciji za naplatu, koja je poslala izjavu o zapljeni plaće poslodavcu! Zanima me da li je ta izjava prenosiva budući da se u izjavi izričito navodi da se suglasnost daje banci, a prenošenje na treću osobu nije nigdje spomenuto! Banka je posjedovala i bjanko mjenicu, za koju je izdano mjenično očitovanje banci i ovjereno zajedno sa izjavom o plaći kod JB, ali to je bilo prije više od 10 godina, pa me zanima i koliko dugo to vrijedi! Sam dug nije star toliko, i nisam siguran da li je u zastari, ali do sad nije pokušavana nikakva ovrha pa me zanima radi li se o zastari s obzirom na vrijeme izdavanja očitovanja i mjenice?

 

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem Bovu! Kad poslodavac ne postupi po izjavi zbog mojeg prigovora o zastari da li on mora vratiti takav nevažeći JB akt agenciji i objasniti im razloge zbog kojih nije postupio po istom ili ih može samo ignorirati! To pitam zbog mogućnosti da agencija pokuša ovršiti poslodavca temeljem članka 201 Ovršnog zakona zbog nepostupanja temeljem naloga! Može li se on u slučaju pokušaja ovrhe pozvati na tu istu zastaru i razloge zbog kojih nije postupio po nalogu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako vrati izjavu, s obrazloženjem, ne mogu ga ovršiti. Osim toga, ovršiti ga mogu tek poslije pravomoćnosti i ovršnosti rješenja kojim se poslodavcu nalaže isplata (iz čl. 201.). A ako dobije takvo rješenje, može se žaliti, što odgađa pravomoćnost. pa će se poslije drugostupanjske odluke vidjeti kome opanci, a kome obojci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija