Jump to content

Laser brzina


Zeljko11

Preporučene objave

Molim vas tko zna, policajac me "spazio" laserom, a nije me zaustavio.

To je bio duguljsti laser sa dva "oka" jedno ispod drugog crno srebrni. Da li taj laser ima mogucnost fotografiranja ili snimanja? Nasao sam da mup koristi za snimanje pro laser3 sa onim velikim cetvrtastim kucistem fama u kojem je kamera? Ima li ovdje netko tko to zna? Da li ce mi poslati cestitku postom?

 

Cudno je bilo sto je gospon stajao sam uz cestu bez kolega nize ili uz njega.

I drzao je laser u ruci bez stalka. Ali opet na tom dijelu ceste je rubnik, ne znam gdje je mislio zaustavljati. A mozda je htio ali ja sam se pokazao iza dijagonalno drugog auta u zadnj cas...

 

Vasa misljenja zna li netko kakve uređaje oni koriste?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, vjerovatno govorite o ručnom laserskom mjeraću brzine koji nema mogučnost slikanja i ne mora biti na stalku. Ako vas nije zaustavio, znaći da nije vas "upucao" ili ste vozili dozvoljenom brzinom. Dakle, kući ne dolazi ništa, da ste zatećeni u prekršaju bili bi ste zaustavljeni, predočena vam izmjerena nedopuštena brzina i dobili prekršajni nalog na licu mjesta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Sivko je u pravu, međutim...

 

.."Laserski uređaj Fama Shot III Pro Laser III koji mjeri brzinu vozila te istodobno snima zapis o prekršaju u prometu.

 

Radi se o uređaju čiji domet hvatanja objekta doseže 1800 metara te ima mogućnost mjerenja brzine do 320 km/h. Osim toga, riječ je statičnom uređaju koji se postavlja na stativ uz prometnicu, čime se postižu najbolji rezultati, ali se snimanje može obavljati i "iz ruke", pri čemu djelatnik mora imati izuzetno mirnu i uvježbanu ruku.

 

Fama Shot III Pro Laser III je sofisticiran uređaj koji se sastoji od dvije zasebne jedinice. Naime, laserom se mjeri brzina vozila (Pro Laser III), dok Fama Shot III predstavlja uređaj koji snima zapis bilo da je riječ o fotografiji ili videosnimci. Slika ili videozapis s uređaja ostaje na memorijskoj kartici (kao kod fotoaparata) ili se sprema u računalo kao dokaz u policijskoj postaji radi eventualnih daljnjih sudskih postupaka.

Uglavnom, policijskim službenicima koji su osposobljeni za rukovanje ovim sofisticiranim uređajem dovoljna je snimka registarske tablice vozila kojim je prekoračena brzina, pošto sama slika vozač nije bitna jer se radi na principu zaustavljanja na licu mjesta. Najbitnije je da je registarski broj vozila vidljiv jer, među ostalim, služi kao dokaz na sudu.

 

Tek rijetko zapis s fotografije ide na kućnu adresu vozača koji je prekoračio dopušteno ograničenje brzine. To se događa u slučaju kada policijski službenik zbog prevelike brzine, ali i radi vlastite sigurnosti nije u mogućnosti zaustaviti prekršitelja. Kod Fama Shot III Pro Lasera III, osim brzine vozila, na zapisu je vidljiv sat, dan, mjesec i godina kada se prekršaj dogodio."

 

Ovo "radi vlastite sigurnosti..." je malo škakljivo, ali (barem kod nas) takav uređaj se ne koristi bez stativa, pa sam mišljenja da se radilo samo o jedinici za mjerenje brzine, vjerojatno uopće nije rijeć o ProLaseru, nego o starijim modelima StarLaser ili TraffiPatrol ( jedno "oko" ispod drugog) .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.., pošto sama slika vozač nije bitna jer se radi na principu zaustavljanja na licu mjesta. Najbitnije je da je registarski broj vozila vidljiv jer, među ostalim, služi kao dokaz na sudu.

Ovo je vjerovatno neki zapis iz nekih novina.Može se bez problema odraditi na oba načina (zaustavljanje ili kasnija dostava prekršaja) a bazira se samo na volji onoga tko rukuje uređajem.Ako je malo lijen stavit će se na mjesto gdje može i zaustavit odmah jer se kod lasera ni ne može drugačije ili ode na mjesto gdje će pronaći više prekršitelja ali neće moći zaustaiv vozilo pa će ogromnu papirologiju rješavat poslije.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Sivko, kao što već rekoh, u pravu ste..donekle..

Kako se ja baš ne oslanjam na neke zapise iz nekih novina, na moj upit MUP-u o Fama Shot III Pro Laser III, uputili su me na taj tekst kao njihov odgovor uredniku na isto pitanje, i kao takav je prenesen. A o volji, lijenosti i sl. ne bih, barem na području PP Os (ne znam kako u ostalim dijelovima RH) prometni pol.sužbenici su izrazito profesionalni i korektni te im nije na prvom mjestu "štancanje" kazni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija