Jump to content

Maćeha sklopila dosmrtno uzdržavanje da ošteti jedino i priznato dijete bračnog druga


qunigunda

Preporučene objave

Kratko, iza smrti oca, na svu njegovu značajnu imovinu dosmrtnim uzdržavanjem uknjižila se njegova supruga s kojom nema djece, a i ona sama nema nikakve djece. Znači ja sam jedino i priznato dijete svog oca.

Zbog dosmrtnog uzdržavanja oštećena sam i za nužni dio. Što mogu učiniti. Oca nije trebalo uzdržavati financijski, sve je isključivo njegova vlastita imovina (nasljeđena od bake i djeda), imao je bolničko liječenje od svojih primanja i svoje imovine, a umro je od metastaze pluća. Maćeha je zaposlena dakle ima svoja vlastita primanja, stan koji je bio očev ali su u njemu zajednički živjeli tako da je i to pripalo njoj, ali na to se i ne žalim. Iz njegove značajne imovine - nekretnina ja sam izostavljena tim dosmrtnim uzdržavanjem, tako da je iz svega očito da je namjerno sklopila dosmrtno uzdržavanje samo da bi oštetila mene. Tko u slučaju smrti nasljeđuje maćehu koja nema svoje djece i koja je znači nasljedila sve od mog pokojnog oca-isključivo njegova osobna imovina kako sam i naglasila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete osporavati valjanost ugovora o DU, ali je pitanje hoćete li to uspjeti dokazati. Jedini čvrsti razlog bio bi nedostatak propisane forme ugovora, ali za to su se sasvim sigurno pobrinuli. Ostalo je sve stvar dokazivanja.

 

Maćehu će naslijediti, u slučaju da oporukom ne odredi drugačije, njeni zakonski nasljednici - potencijalni budući (izvan)bračni drug, njena djeca (ako ih bude), ako nema nikog od njih onda njeni roditelji, braća i sestre i njihovi potomci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija