Jump to content

Molim pomoć


Alen Petschner

Preporučene objave

Ukratko situacija je slijedeća: Otac i majka su razvedeni, imaju dvoje djece, dvije curice. 12 i 6 godina. Curice žive s majkom koja je odgovorna i savjesna. Otac naravno ima pravo viđanja djece koja su kod njega svaki drugi vikend i određenim danima preko tjedna.

Otac ima problema sa alkoholom i promjenama raspoloženja iako nije bio nasilan vršio je stalni psihološki pritisak na majku i djecu. Sumnja na uzimanje droge također postoji ali nije dokazana. U jednom trenutku dok su djeca bila kod njega dogodio se incident. Ušao je u sobu gdje je bila starija djevojčica i pomokrio se u kutu potpuno nesvjestan da se ne nalazi u wc-u. Djevojčica je ostala istraumatizirana i ne želi ga više vidjeti. On se ničega ne sjeća i sve negira.

Majka je pokrenula postupak za ponovnom sudskom odlukom o viđanju djece. U razgovoru s psihijatrom saznala je da je možda riječ o bipolarnom poremećaju ili podvojenoj ličnosti kod oca.

-Što učiniti u situaciji kada jedno djete izričito ne želi vidjeti oca a mlađa je djevojčica vezana za stariju tako da ni ona ne želi ići?

-Može li se oca ikako natjerati pravnim putem na neku vrstu psihijatrijske procjene, testiranja na droge i određivanje neke dijagnoze? On naravno nije raspoložen za bilo kakvu suradnju tog tipa.

 

Hvala svima unaprijed i lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija