Jump to content

Visina mirovine


emka

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me da li danas postoji neki minimalan iznos mirovine ispod kojeg se ne

može ići. Npr. za cca 30 god. radnog staža (dosta će nedostajati do onog punog od 41 god). Pa ako ide umanjenje godišnje po 3,5 posto dobivam iznos od cca 35 %, umanjen što je dosta. Hvala. Srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U biti ukoliko se dogodi da ostanete bez posla cca 51 godina žene a imate cca 30 god staža, moguće je uplatiti produženo osiguranje za par godina. Kako se tim produženim osiguranjem uplaćuju "godine" a ne i visina mirovine zanima me kolika može biti penalizacija ako me razumijete, da li to može biti i 30% tak posto,( za 8-9 godina) što je dosta na iznos mirovine ili postoji neki minimum mirovine ispod kojeg se ne ide. Hvala. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sta bi bilo kad bi bilo. Hm

2022 godine navrsili bi 58 godina zivota i treba vam 33 godine staza za prijevremenu starosnu mirovinu, ako zakon ostane kakav je sad.

Sto znaci da bi produzeno osiguranje bilo dovoljno placati prvih 3 godine, sad je to negdje mjesecni iznos od cca 555 kn. Maksimalna penalizacija je 20,4 %.

Ako ce vam mirovina biti manja od najnize mirovine dobit cete najnizu mirovinu koja se izracunava tako da se navrseni i uplaceni radni staz mnozi sa faktorom koji je sada 59,05 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija