Jump to content

ŠTO DA RADIM?


nela

Preporučene objave

U braku sam 14 godina i imamo djete od 10 godina.Do prije nekih par godina sve je donekle funkcijoniralo,ali sada više ne.Jer sve se svodi na to da je smo ON važan i samo ON zna raspolagati sa imovinom i mjesečnim primanjima.Sve sam mu do prije nekog vremena popuštala i prepustila ali više jednostavno nemogu.Sada kada sam se mu suprostavila tj. svoja mjesečna primanja prestala davati njemu da on raspolaže,nastali su problemi....

U jednoj prepirci čak mi je rekao da dva stana koja smo zajedno stekli u braku neglase na njegovom imenu nego je prepisao na nekoga drugoga.Nadam se da nije tako ali sa njim jednostavno nikada se nezna.

Kada sam od njega tražila razvod braka rekao mi da ga nikada neču dobiti i da če njemu pripasti i dijete pošto on ima stalna primanja, a ja samo honorarno zarađujem.

Razmišljam da se odselim iz zajedničkog stana čak da mu i djete ostane dok se to nerješi.Kakva su moja prava ako napustim zajednički dom(ako se to tako može nazvati)?

POZDRAV!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdravljam

 

Ovaj Vaš upit shvačam kao trenutnu ljutnju u braku, čak iz slova nisam shvatila da ćete se Vi ozbiljno rastaviti. Čak bi ovo nazvala kao bračnu svađu i trenutnu krizicu.

 

Ali da ne bi ja ovdje psihologiju primjenjivala, ajmo na ono št Vas zanima:

Vaša prava? sve na pola, što je stečeno u braku, a da nije nasljeđeno ili darovano. U odnosu na dijete nema veze što vi nemate stalnih primanja, bitno da ih imate i da radite i da volite svoje dijete. Njegove prijetnje nemorate shvatiti ozbiljno.

 

U odnosu na navode za stanove, glede nekog drugog da je upisan. Najlakši način da uvidite da li je to samo dim, ili je uistinu požar, otiđite na digitalne knjige i provjerite tko je upisan na toj čestici.

 

Ukoliko Vas je cijelo vrijeme lagao za vlasnike stana, onda je tu mjesto i za kaznenu prijavu, ukoliko Vi imate nekakav dokaz koji potvrđuje Vaše tvrdnje.

 

Pozdravljam 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lajavici na odgovoru.Samo me još zanima da li imam pravo na polovinu bračne stečevine,ako se iselim iz stana?

Isto tako zanima me kakav je postupak sa stambenom štednjom koja je uplačivana na moje ime ,a po isteku ugovora od 5 godina novac je prebačen na njegov račun(koji još do danas nije realiziran)?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija