Jump to content

Privatni ginekolog vs ginekolog u Domu zdravlja


Stefica77

Preporučene objave

Poštovani,

 

kako sam trudna tri mjeseca odlučila sam preko privatnog ginekologa voditi svoju trudnoću jer mi ginekolog u Domu zdravlja ne odgovara(nisam čula ništa lijepog o njemu pa ne želim ići k njemu napreged).

Ginekologu privatnoj ordinaciji mi je napisao preporuke za neke krvne nalaze koje smatra da bi se trebali obaviti te me je uputio da s time idem do svog ginekologa u Domu zdravlja gdje imam karton te da mi on može dati uputnice za te pretrage.

 

Kada sam došla do ginekologa u Domu zdravlja on mi nije htio dati uputnice za preporučene pretrage kazavši da ih on smatra nepotrebnim te da nije dužan poštivati preporuke privatnog ginekologa. Na kraju je ipak dio uputnica dao ali mi je napomenuo da ako mislim to i dalje nastaviti tako raditi neka nađem novog doktora preko HZZO jer da mi on to više neće raditi.

 

Mene stoga zanima da li se ginekolog u Domu zdravlja smije tako ponašati, da mi izričito veli da promijenim ginekologa te da li zaista oni nisu dužni poštivati preporuke privatnih ginekologa.

 

Kome se mogu obratiti u vezi toga i potužiti na rad ginekologa?!

Da li postoji negdje u zakonu nešto na što se mogu pozvati?!

 

Mišljenja sam da me ginekolog ne smije izbaciti iz Doma zdravlja ako se ja 'liječim' kod privatnog ginekologa (pa ja oslobađam vrijeme doktoru za druge trudnice i to financiram iz svog džepa), te da bi trebale postojati neke nuže pretrage koje svaka trudnica mora obaviti u trudnoći i da mi njih ne smije odbiti.

 

Ujedno, ako svaki mjesec zarađujem za zdravstveno + plaćam dopunsko osiguranje smatram da imam pravo na financiranje pretraga preko HZZO a pregled platiti privatniku pa ne vidim u čemu je problem?!

 

Da li se radi o prevelikom egu doktora u Domu zdravlja ili je on zaista u pravu te ne mogu kombinirati privatnu i javnu zdravstvenu uslugu?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U istoj sam situaciji, ali je moj socijalni ginekolog zadovoljan takvom mojom odlukom jer ne mora ništa raditi, samo izdaje uputnice i recepte. Poslušajte savjet svog ginekologa: ako mislite to tako i dalje nastaviti raditi, zamijenite ga susretljivijim, bolje rješenje ne nalazim. Moram priznati da nisam tražila ništa o tome može li se kombinirati javna i privatna zdravstvena usluga u pravnom smislu, ali ja to tako činim i moj socijalni ginekolog nalaze privatnog subspecijalista uvrštava u moj karton svaki put kad dođem po uputnice i recepte. Osim toga, ako ne mogu dobiti uputnice za neke od pretraga (kod mene je to iz drugih razloga), i njih obavljam privatno u poliklinikama koje imaju laboratorije, jer cijene tih usluga nisu velike: 15,00-ak kn za uslugu vađenja krvi, kompletna krvna slika je 60,00-ak kn, npr., a sve je gotovo istog dana i po želji mi šalju na mail nalaze, tako da ne moram ići po njih. To je komocija koju sam voljna platiti umjesto da se gužvam po čekaonicama i skupljam viroze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija