Jump to content

što da radim?


anonimno

Preporučene objave

pozdrav. evo iznosim svoj problem i molim za savijet.

 

dakle, vozio sam u alkoholiziranom stanju 1.08g/kg

oduzeta mi je vozaćka i rećeno mi je da po nju dođem za 15 dana što je i naznaćeno u -Nalogu za privremeno oduzimanje vozaćke dozvole

 

odmah mi je predan prekršajni nalog i dvije uplatnice

2000kn za prekršaj i 190kn zatroškove

 

na svim papirima je napisano da sam odbio potpisati što nije istina jer sam ja tražio da prije nego potpisem sve to i procitam na št se policajac naljutio i uzeo zapisnike i napisao da ne želim potpisati

 

znam da sam kriv i da se nemam osnove zaliti za voznju u alkohoziranom stanju, ali visina kazne je ono što me najviše mući, bez dozvole ću još i preživiti. student sam i nemam nikakva primanja.

 

imam još 4 dana za pisanje prigovora. Što da radim dal da odmah napišem prigovor ili da ćekam rješenje suda pa da onda pisem.

znam da ima slićnih slućajeva na ovom forumu ali molio bi nekoga da mi pomogne i da mi da kakav savjet. unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Ukoliko se ne žalite da prekršajni nalog pp izdan na licu mjesta, neće se provoditi redovan prekršajni postupak, a to znači da nećete moći biti saslušani pred sucem, niti ćete moći iznijeti svoju obranu, predložit kakve svjedoke. Cijeli predmet će pp proslijediti nadležnoj poreznoj upravi na prisilnu naplatu novčane kazne budući kazna premašuje iznos od 500,00 kn. Taj predmet će boravit u poreznoj upravi 6 mjesci od dana otvaranja postupka prisilne naplate, a kad taj rok protekne, policijska postaja će vaš predmet proslijediti nadležnom prekršajnom sudu prema mjestu prebivališta, te će navedeni sud donijeti rješenje o zamjeni novčane kazne mjerom zatvora u trajanju od sedam dana, na koje rješenje ćete imati pravo žalbe, ali vam neće uspjeti jer to nije procesno rješenje, te je uglavnom od strane visokog prekršajnog suda potvrđeno kao pravilno doneseno, što znači da vam ostaje platiti ili u zatvor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija