Jump to content

problem oko najma stana


zemo78

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me jedna informacija.

Naime unajmio sam stan u privatnoj kući, stan se sastoji od tri sobe, dnevnog boravka, kuhinje i wc-a.

Sklopljen je ugovor sa vlasnikom stana da se koriste samo dvije sobe, dnevni boravak, kuhinja i wc a treča soba se neće koristiti i stoji zaključana (ta sporna soba se i ne spominje u ugovoru i ne koristi se što se može provjerit u svako doba dana ili noći) problem je nastao u tome da vlasnik stana sada tvrdi da on ima pravo na tu sobu i da može ući u nju kada kod on to želi iako mi je iznajmio stan na korištenje kako je navedeno u ugovoru.

Da li vlasnik stana smije tako postupati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, da pojasnim svoj raniji post (obzirom na Matrixov). Nema spora da treća soba nije predmet najma, kao što nema ni spora da vlasnik ima pravo na pristup svom stanu, uključujući i tu sobu, međutim ukoliko vlasnik smatra da on može doslovce u bilo koje doba dana i noći pristupati toj sobi, bez ikakve najave - tu se onda postavlja pitanje privatnosti, a općenito i smisla takvog najma. Na takav odnos, ja ne bih pristao. Nikad. Ali to sam ja. Opet, zavisi i što piše u ugovoru.

 

Osobno sam bio stanoprimac i imao sam sjajnog stanodavca, sve je uvijek rješavano dogovorno, dolasci svaki mjesec po stanarinu i režije su uvijek telefonski najavljivani barem dan prije, i nikada apsolutno nikakvih neugodnosti ili problema po pitanju privatnosti nije bilo. Naravno, sve je stvar kakav ste čovjek i kako se ponašate i poštujete tuđe vlasništvo. Ja sam se ponašao kao da se radi o mom stanu, pri čemu mislim da sam jako pazio na isti, uvijek redovito sve plaćao, vlasnik je to uvidio, i mi smo funkcionirali odlično. Za razliku od nekih drugih, koji su imali grozna iskustva.

 

E sad, zavisi što stanodavac korisnika Zemo78 smatra pod time da može cit. "sada tvrdi da on ima pravo na tu sobu i da može ući u nju kada kod on to želi", ako on aludira na ono što sam naveo u prvom pasusu, faktički to bi predstavljalo neku vrstu cimerstva, ako pak bi se najavio i poštivao činjenicu da je stan ipak iznajmljen drugome (minus konkretna soba), onda je to sasvim OK. No, ponavljam - to je moje stajalište, ali smatram da je svakome privatnost ipak među prioritetima kod iznajmljivanja stana.

 

Eto, toliko od mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mora se ući u stan, znači iz hodnika se ulazi u sve sobe. u ugovoru samo piše ono što ja koristim dvije sobe, dnevni boravak, kuhinja i wc, ta treča se nigdje ne spominje ;)

 

nažalost, ako navedeno niste regulirali ugovorom, preostaje vam samo dogovor u koje doba i pod kojim uvjetima stanodavac može koristiti navedenu prostoriju. možda da to pitanje regulirate aneksom ugovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija