Jump to content

Razvod i zajednicko ulaganje


zvonke

Preporučene objave

Krečemo u postupak razvoda. Ono što me zanima je koliko bih supruzi morao platiti ili vratiti dio ulaganja u kuču u kojoj živimo. U braku smo od 2005.g i od tada živimo u njoj. Nije bila u mom vlasništvu već moje majke sve do 2011.g kada mi je darovnim ugovorom poklanja i prepisuje i mi prijavljivamo adrese nas i dijeteta. Jel ona ima pravo na neku odštetu novćanu za vrijeme do 2011.g i povrat za ono što smo uređivali na kući i ulagali. I ako ima koliko to iznosi u postocima nekim otprilike i jel ima kakve veze što sam uložio novac koji sam ja zaradio radom u inozemstvu. Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krečemo u postupak razvoda. Ono što me zanima je koliko bih supruzi morao platiti ili vratiti dio ulaganja u kuču u kojoj živimo. U braku smo od 2005.g i od tada živimo u njoj. Nije bila u mom vlasništvu već moje majke sve do 2011.g

 

Budite detaljniji u opisu što ste sve uložili, je li bilo nadogradnje kuće ili značajnog povećanja vrijednosti?

 

Može se reći i - vi ste oboje ulagali u kuću roditelja i besplatno ste stanovali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako mozete suprugu isplatiti dogovorno nekom normalnom cifrom to bi bilo najbolje rjesenje. Ukoliko ce se ona inatiti i pokrene sudski postupak utvrdjivanja bracne stecevine ceka i vas i nju bar nekoliko godina sudjenja i vise desetaka tisuca kuna sudskih i odvjetnickih troskova. I vi i ona najbolje znate koliko je tko ulozio pa joj ponudite nesto da se mirno razidjete jer bi vas sudjenje moglo kostati puno vise a tada profitiraju samo odvjetnici....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uložilo se u fasadu vanjsku,pločice na terasu. Ograda terase itd.Od svatova što je ostalo novaca se napravila kuhinja i nešto namještaja i uređaja. U biti ništa krucijalno.

 

Nisu to neka ogromna ulaganja. Nije da ste nadogradili i uredili kat kuće, primjerice.

Ovo na kući - fasada, pločice , ograda terase... to je reda veličine možda desetak tisuća eura. Ali to je uloženo u kuću vaše majke, i takvo ulaganje treba dokazati. Mogla je i majka uložiti u svoju kuću, a nemate vjerojatno ni račune.

U toj kući ste živjeli godinama prije nego je majka kuću na vas prepisala. Da ste plaćali rentu 200 eura, to je ukupno iznos koji ste u kuću uložili.

 

Kuhinja, namještaj i uređaji su pokretna imovina, i već poprilično 'potrošena' ako je stara deset godina. To možete fizički posijeliti, ako se ne možete dogovoriti.

 

Samo vam iznosim argumente ako ona bude imala neke neumjerene zahtjeve.

 

Najbolje da se ipak dogovorite i ponudite neki razuman iznos, recimo nekoliko tisuća eura.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto mislite da sam u prednosti?

 

zato sto ikakvo tuzakanje za potraživanje pola bračne stečevine pogotovo u situaciji kod vas je ajme majko za dokazati s njene strane... jer bi se vi mogli debelo izvući (tipa: da su vasi roditelji financirali to, da nije bilo uz njihovo odobrenje i sl....) te bi na takav nacin gotovo skoro dobila nista, s time da bi kuhinja i sl materijalne stvari isle na prodaju te se to djelilo na pola a za to bi se dobili ako bi se dobili ikakvi novci...

...

ja sam imao istu situaciju...

kod JBa na 12mjeseci isplatio, jer se nisam htjeo inatiti, trebao sam na 24 ili 36mjeseci... al eto...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija