Jump to content

oslobođenje sudskih troškova


denza258

Preporučene objave

Pozdrav.

Danas sam bio na sudu i na kraju suđenja sam dobio uplatnicu za sudske troškove. Moj državni odvjetnik kojeg je draga nam RH poslala mi nije rekao da uz moje stanje(bez posla i imovine) mogu biti oslobođen plaćanja pa me sada zanima mogu li ja ikako naknadno to riješiti i ako da, što mi je činiti ?

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema čl. 148. st. 6. Zakona o kaznenom postupku, ako vam je imovinsko stanje takvo da ne možete podmiriti troškove, podnesite obrazloženi zahtjev da vas se oslobodi plaćanja sudskih troškova, u kojemu ćete navesti razloge i pružiti dokaze o svom imovinskom stanju, stanju svoje obitelji i osoba koje ste dužni uzdržavati - iz tih dokaza moraju biti vidljivi ukupni prihodi unutar godine dana, podaci i stanje u bankarskim i financijskim institucijama, vlasništvo nad nekretninama, pokretninama i pravima - odluka suda vam odgađa plaćanje troškova do roka od deset godina, ali ako se tada ustanovi da ćete imati mogućnosti platiti troškove, sud će tu odluku opozvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija