Jump to content

maloljetno dijete koje uzdržavam je istetovirano,pije puši i konzumira marihuannu


natloz35

Preporučene objave

Poštovani.Što učiniti u ovom slučaju? Radi se o mojoj kćeri iz prvog braka koja ima svega 16 godina.Redovito je uzdržavam.Uz mjesećne rate koje šaljem svaki mjesec legla mi je i ovrha zasnovana na supruzinim lažima.(več pisano u ranijim postovima) Naime majka koja mi brani susrete je dopustila našoj maloljetnoj kćeri da se istetovira po rukama i vratu.Dijete po društvenim mrežama objavljuje fotografije svojih tetovaža,a na svakoj slici bilo sa prijateljima bilo solo ima cigaretu u ustima.Stupivši u kontakt sa njenim prijateljima saznao sam da konzumira i marihuannu.Zvao sam centar za socijalno u gradu u kojem živim (500 km dalje od djeteta) i oni su mi rekli da dođem u utorak kod njih da im iskažem problem.Slike sa tetovažama,cigaretama i sve one neprimjerene njezinoj dobi sam iskopirao i njih planiram dati centru.Stoga bih vas molio da mi date pokoji savjet što da navedem u utorak u razgovoru sA centrom za socijalnu skrb?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Realno, ne možeš učiniti ništa.

 

 

Kao prvo, savjetovao bih ti da uopće ne odlaziš tamo, nego da pošalješ dopis.

Još bolje, urudžbiraj ga u svom CZSS, tako da ti potvrde primitak i neka oni to pošalju ovima tamo.

Sve što imaš za reći možeš i napisati, a onda se tvoje riječi neće moći izvrtati - što će se gotovo sigurno dogoditi ako budu one vodile zapisnik.

 

Moram te upozoriti da ćeš na kraju ti biti kriv što je kćer delinkventnog ponašanja, jer ju nisi dobro odgajao, nisi joj bio uzor oca.

 

 

Sa 16 godina kćer više ju ne možeš promijeniti.

Budeš li jako uporan, mogao bi završiti u pritvoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Realno, ne možeš učiniti ništa.

 

 

Kao prvo, savjetovao bih ti da uopće ne odlaziš tamo, nego da pošalješ dopis.

Još bolje, urudžbiraj ga u svom CZSS, tako da ti potvrde primitak i neka oni to pošalju ovima tamo.

Sve što imaš za reći možeš i napisati, a onda se tvoje riječi neće moći izvrtati - što će se gotovo sigurno dogoditi ako budu one vodile zapisnik.

 

Moram te upozoriti da ćeš na kraju ti biti kriv što je kćer delinkventnog ponašanja, jer ju nisi dobro odgajao, nisi joj bio uzor oca.

 

 

Sa 16 godina kćer više ju ne možeš promijeniti.

Budeš li jako uporan, mogao bi završiti u pritvoru.

 

hmm ovo prvo što ste rekli stoji,ali zbog čega bi ja na kraju bio kriv ako mi bivša uskračuje susrete i ona je taj krivac zbog čega nisam mogao doprinositi u odgajanju djeteta? Imam potvrde i odgovore od centra da sam tražio susrete koje mi bivša onemogućava.Imam papire da sam tražio da mi se dijete dodjeli na skrb, a njihov odgovor je bio da ne vide razlog za dodjelu skrbi meni jel uvidom u sve djetetu ništa ne fali sa majkom.Evo sa čime je sve urodilo na kraju.I sada da ja idem u pritvor što ukazujem da dijete ide pogrešnim putem a u zakonu stoji da se oba roditelja moraju brinuti o djetetu dok za to postoji zakonsko pravo.Znači kažete da nesmijem biti uporan da ne završim u pritvoru? To bi u prijevodu značilo da šutim i da pustim da si dijete ubrizga heroin u venu.Također posjedujem i međusobne poruke mene i bivše supruge gdje na moju svaku riječ govori da ja nemam prava,da mi je kasno i da mala ima svog tatu, i da sanjam da ču ostvariti susrete sa njom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hmm ovo prvo što ste rekli stoji,ali zbog čega bi ja na kraju bio kriv ako mi bivša uskračuje susrete i ona je taj krivac zbog čega nisam mogao doprinositi u odgajanju djeteta? Imam potvrde i odgovore od centra da sam tražio susrete koje mi bivša onemogućava.Imam papire da sam tražio da mi se dijete dodjeli na skrb, a njihov odgovor je bio da ne vide razlog za dodjelu skrbi meni jel uvidom u sve djetetu ništa ne fali sa majkom.Evo sa čime je sve urodilo na kraju.

 

Zato jer će na kraju ispasti da si ti za sve kriv, da si bio zlostavljač, da si kćer zlostavljao dok je bila mala, itd.

Ta priča ti je svugdje ista - U RH, u USA, Kanadi, Francuskoj, Španjolskoj... da ne nabrajam.

Uvijek je otac kriv, iako mu je od strane sustava bilo uskraćeno da odgaja dijete.

 

 

I sada da ja idem u pritvor što ukazujem da dijete ide pogrešnim putem a u zakonu stoji da se oba roditelja moraju brinuti o djetetu dok za to postoji zakonsko pravo.Znači kažete da nesmijem biti uporan da ne završim u pritvoru?

 

Da, kažem ti to i shvati to vrlo ozbiljno.

Budeš li 'pritiskao' , vrlo je velika vjerojatnost da će te optužiti za neko seksualno zostavljanje kćeri i završit ćeš u pritvoru i osuđen kao pedofil.

 

Ako misliš da pretjerujem, evo da ti kažem primjer, dogodio se pred cca godinu dana.

 

Školski kolega od mog susjeda i kompića ima kćer 16 godina . Kćer je probematična, u školi ukori, delinkventno ponašanje, danima ne dođe kući nego mijenja dečke svakih tjedan - dva i spava kod njih. Isto tetovaže, marica... Svi ju znaju kao takvu.

Otac imače puno radi, skrbi, ima ženu i mlađeg sina koji je sasvim ok , odgovoran čovjek koji poštuje zakon.

I odlučio otac da je toga dosta, da se kćer mora prestati skitati prionuti školi, da će ju prizemljiti i disciplinirati.

Slijedeći dan, kćer ga je optužila da ju je seksualno zlostavljao, da se samozadovoljavao pred njom... Da budemo jasni - kćer je u nekoj udruzi dobila jasne instrukcije za što da ga lažno prijavi!

I otac je ekspresno piveden u pritvor na 30 dana. Uzalud je žena svjedočila da to nije istina, rekli su joj da šuti , jer će i ona dobiti prijavu. Uzalud činjenica da je cura delinkventna u svakom pogledu, uzalud sve. Nitko, ali baž nitko od susjeda i prijatelja nije povjerovao u te optužbe. Kolege na poslu (radi u osiguravateljskoj tvrtki) su mu pokrivali smjene da ne izgubi posao. Nakon pritvora, dobio je zabranu pristupa obiteljskoj kući u kojoj žive žena i sin, a kćer dođe tek tu i tamo.

Taj čovjek i ta obitelj imat će traume cijeli život, a ta djevojka je naučila da može raditi što hoće - samo kada bude frka nekog optuži za silovanje ili nešto slično.

 

I sada ti sebe usporedi sa ovim slučajem!

Ti imaš protiv sebe ne samo kćer, nego i majku!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam potvrde i odgovore od centra da sam tražio susrete koje mi bivša onemogućava.Imam papire da sam tražio da mi se dijete dodjeli na skrb, a njihov odgovor je bio da ne vide razlog za dodjelu skrbi meni jel uvidom u sve djetetu ništa ne fali sa majkom.

 

što ukazujem da dijete ide pogrešnim putem a u zakonu stoji da se oba roditelja moraju brinuti o djetetu dok za to postoji zakonsko pravo.

To bi u prijevodu značilo da šutim i da pustim da si dijete ubrizga heroin u venu.

Također posjedujem i međusobne poruke mene i bivše supruge gdje na moju svaku riječ govori da ja nemam prava,da mi je kasno i da mala ima svog tatu, i da sanjam da ču ostvariti susrete sa njom

 

ako zaista se ostvari vas crni scenarij, onda sa takvim dokazima tuzite repuljik Hrvatsku za stetu radi pogresnoga rada svih tih organa..

 

samo sto jako krivo "brijete"

tetovaze, piercing, obalcenje i frizure su samo nacin kako vam kcer izrazava bunt i normalan proces koji se ispoljava za vas ukus i iskustvo alarmantno

 

to, te vanjske manifestacanije ne moraju biti nista posebno, osim toga bunta

 

pa tko vama moze zabraniti da uspostavit normalan kontak sa kceri?

ali ne da budete izbezumljeni i katastroficar, nego da je volite i da se druzire i da joj date podrsku, da joj ulijete neku nadu i da je podrzite ako nesto zeli postici

da je podrzite emocionalno i materjalno kolko mozete

 

cigaret, trava su nacin kako se neki mladi traze, i sve sto mozete je ne pogorsavati svari kad su vec takve kakve jesu

heroin u venu da bi sljedio poslje pusenja trave je cistga glupost, heroin u venu sljedi kad na foliju postane nerentabilno

a sve to ovisi iskljucivo o drustvu u kojem se krece, i da li je netko navlaci da bi je iskoristavao

vi morate poznavati situaciju i djelovati ne protiv svoje kceri nego kontra eventualne takve okoline, pa stvoriti sigurno okruzenje za kcer

samo ne imajte iluzuju da ona nece odrasti i to kad ona izabere a ne kad bi joj i to dopustili

 

ili odite do centra u tome gradu ili im pisite ali iskorigirajte svoj ton

ako hocete optuzivati, oni ce se braniti, a gdje je tu onda interes vase kceri?

 

dovedite je sebi, sad je ona u dobi da ako joj obecate da ce joj biti dobro sa vama ona ce to ostvariti puoprijenego sto vi to mozete i zamisliti

 

ako vam je stalo samo prepucavati sa bivsom i boriti se bolju proslost onda vi ne pomazetye svojoj kceri a mozda joj i odmazete

 

ajte porazmislite o svemu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija