Jump to content

trošak postupka


oliva1988

Preporučene objave

imam jedan postupak u kojem je odvjetnik uz glavni tuzbeni zahtjev postavio i alternativni ukoliko bi mi prethodno postavljeni bio odbijen. Zanima me, ako bi mi glavni zahtjev bio odbijen a drugi usvojen, kako to utjece na trosak postupka? da li ce druga strana biti obvezna snositi ga u cijelosti obzirom da je ipak izgubila u sporu ili ima utjecaja to sto je glavni zahtjev odbijen?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru.. u konkretnom slučaju postavljen je zahtjev za rušenjem objekta, a alternativni zahtjev je isplata.. radi se o gradjenju na tudjem zemljistu.. da li imam pravo i na zatezne kamate u slucaju usvajanja drugog zahtjeva? ako da, otkada, od podnosenja tuzbe ili cak od pocetka gradjenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, a alternativni zahtjev je isplata..

 

zahtjev za rušenje objekta će biti usvojen ako je graditelj gradio bez odobrenja vlasnika gradilišta. ako postoji odobrenje za gradnju (usmeno , pismeno) graditelj ima pravo tražiti utvrđivanje vlasništva na građevini uz obvezu da vlasniku zemljišta isplati vrijednost zemljišta pod građevinom.

troškovi se određuju od dana donošenja sudske odluke ali ako se ulaganja dokazuju računima od dana kad glasi svaki pojedini račun.

 

alternativni zahtjev je ponuda koja može biti prihvaćena i ne mora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malo je komplicirana situacija..kuca je gradjena bez odobrenja vlasnika koji je pokrenuo postupak..za vrijeme postupka je umro i postupak nastavlja jedan od nasljednika kojemu je drugi predao svoj udio i koji je izjavio da je i on nesto s tuzenikom ulozio u kucu..da li ta cinjenica utjece tada na zahtjev za rusenjem objekta buduci nije tuzenik sve sam sagradio? ali nasljednik je to ustupio drugom sada tuzitelju..da bi taj i nesto zahtijevao na ime ulozenog nastupila je zastara buduci je to bilo 20o5. g..sto mislite sto napraviti?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija