ŠbbKbb objavljeno: 8. srpanj 2015. objavljeno: 8. srpanj 2015. Molio bih nekog ako mi zna objasnit kako da izračunam zateznu kamatu na ovaj dug iz attachmenta pošto je iz 1999. godine a koliko sam našao po netu zakon o zateznim kamatama se mijenjao a tu se spominje još i HNB s nekih 5% polugodišnje pa mi nije jasno kako da izračunam. Već su mi skinuli cijelu plaću i napravili mi nedozvoljeni minus sa nekom naknadom i neki dan cijeli regres uzeli tako da je već 4500kn otišlo Unaprijed Hvala Citiraj
bovu odgovoreno: 8. srpanj 2015. odgovoreno: 8. srpanj 2015. kad si dobio rješenje o ovrsi? ovršna isprava je od 2002.godine. debelo u zastari. prijedlog za ovrhu je podnešen 2015. godine. zastara po odluci suda je 10 godina. osim toga nenadležan javni bilježnik je podnio prijedlog za ovrhu (predpostavljam da tvoje mjesto prebivališta nije zagreb ili zagrebačka županija). Citiraj
ŠbbKbb odgovoreno: 8. srpanj 2015. Autor odgovoreno: 8. srpanj 2015. kad si dobio rješenje o ovrsi? ovršna isprava je od 2002.godine. debelo u zastari. prijedlog za ovrhu je podnešen 2015. godine. zastara po odluci suda je 10 godina. osim toga nenadležan javni bilježnik je podnio prijedlog za ovrhu (predpostavljam da tvoje mjesto prebivališta nije zagreb ili zagrebačka županija). Dobio sam sad prije par dana od suda u Crikvenici Rješenje o ovrsi. Iz Rijeke sam inače. Mogu kasnije skenirat i to Riješenje al sad moram žurit na posao. Citiraj
G-man odgovoreno: 8. srpanj 2015. odgovoreno: 8. srpanj 2015. Jeste li prigovarali rješenju u smislu isticanja zastare? Citiraj
bovu odgovoreno: 8. srpanj 2015. odgovoreno: 8. srpanj 2015. Dobio sam sad prije par dana od suda u Crikvenici Rješenje o ovrsi. Iz Rijeke sam inače. Mogu kasnije skenirat i to Riješenje al sad moram žurit na posao. mogao si navesti datum primitka rješenja za ovrhu. ako nije prošao rok od 8 dana od primitka rješenja pošalji žalbu sudu koji je donio rješenje. osporavaj potraživanje zbog zastare. na zastaru sud ne pazi po službenoj dužnosti. moraš se pozvati na zastaru. Citiraj
ŠbbKbb odgovoreno: 9. srpanj 2015. Autor odgovoreno: 9. srpanj 2015. mogao si navesti datum primitka rješenja za ovrhu. ako nije prošao rok od 8 dana od primitka rješenja pošalji žalbu sudu koji je donio rješenje. osporavaj potraživanje zbog zastare. na zastaru sud ne pazi po službenoj dužnosti. moraš se pozvati na zastaru. Ma prošla baba s kolačima Već su mi skinuli 1 cijelu plaću, regres od 1000kn i zbog neke naknade za Ovrhu su mi napravili nedozvoljeni minus od 15kn. Prošlo je već 2 tjedna,radio sam noćnu pa nisam stigo ni pročitat na miru šta je pisalo i prođe tjedan. Sad moram trčat napravit zastićeni račun jer će mi i drugu plaju skinut a onda nemam više ni za benzu do posla Interesira me samo koliko sam dužan tj. kako izračunat da vidim dali i tu muljaju Citiraj
G-man odgovoreno: 9. srpanj 2015. odgovoreno: 9. srpanj 2015. Niste dakle prigovarali, rješenje je postalo pravomoćno i po njemu se i postupa. Sami ste rekli, rješenje djelomično vam je u otvaranju zaštićenog računa i to napravite čim prije, a glede izračuna kamata - imate na netu primjera programa za njihov izračun, pa provjerite. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.