Jump to content

Odgađanje ostavinske rasprave godinu dana


Ivan01972

Preporučene objave

Poštovani,

 

U travnju 2014 godine umrla mi je teta a ostavinska rasprava trebala se održati u lipnju, međutim jedan dokument je nedostajao te je rasprava odgođena. Taj dokument (punomoć o zastupanju na raspravi) nabavljen je koji dan nakon toga i tada počinje problem. Naime, javna bilježnica sve do današnjeg dana nije riješila niti ponovno održala ostavinsku raspravu (godinu dana) te niti ne odgovara na telefonske pozive a ukoliko se i javi kaže da će za tjedan dana i slično. To se ponovilo više puta. Interesira me, budući da se ovdje radi o velikom problemu vezanom uz nerad bilježnice, kome se možemo obratiti i žaliti na rad dotične ili zahtijevati da joj se oduzme predmet i prebaci nekome drugome tko je sposoban održati ostavinsku raspravu. Osim toga, da li postoji zakonski rok u kojem se ostavinska rasprava treba izvršiti, jer čini mi se da je godina dana ipak previše.

Hvala unaprijed, lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

. Interesira me, budući da se ovdje radi o velikom problemu vezanom uz nerad bilježnice, kome se možemo obratiti i žaliti na rad dotične ili zahtijevati da joj se oduzme predmet i prebaci nekome drugome

 

obratite se predsjedniku nadležnog županijskig suda.

probajte sa zahtjevom za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku (predsjedniku nadležnog općinskog suda).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija