Jump to content

Izrada darovnog ugovora


Tomcat

Preporučene objave

Pošto sam laik po pitanju pravnih pitanja trebao bih savjet što i kako izraditi Darovni ugovor ili ugovor u Nasljeđivanju.

Moj otac bi htio za svog života riješiti raspodjelu njegove imovine na mene i brata. Usmeno smo se svi tri dogovorili da stan u kojem živim sa ocem ide meni, a kuća za odmor bratu. Sada me zanima na koji način najkvalitetnije napraviti takav ugovor ili kako bi se to već zvalo. Da li bi to morao biti ugovor o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju, darovnica, oporuka itd. Krajnji cilj bi trebao biti da ja i brat nemamo mogućnost nakon smrti oca tražiti naknadno neki dio od unaprijed napisanog dokumenta.

Da li brat i ja to možemo riješiti bez oca, odnosno da se već sada dogovorimo tko će što naslijediti poslije oca, jasno papirnato.

Također pošto kuća za odmor nije uvedena u Katastar (ima građevinsku dozvolu i sve potrebne priključke (struju, vodovod i kanalizaciju), da li se ona kao takva može naslijediti, ili se najprije mora kuću upisati u katastar. Zamljište na kojoj se kuća nalazi ima vlasnički list, a vlasnik je otac.

Kod koga je najbolje to sve regulirati. Da li je dovoljan javni bilježnik, ili ipak advokat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija