Jump to content

Ovrha banke na stanu koji se nalazi u nekretnini koje nema u z knjigama??


grizli

Preporučene objave

Imam specifičan problem, silom prilika banka je pokrenula ovršni postupak na nekretnini koju sam dao kao zalog pri ugovaranju kredita.

 

Radi se o stanu koji je uredno registriran u knjizi položenih ugovora,u objektu koji se nalazi na nn zk čestici u zk ulošku itd .

Zbog nesređenosti z knjige ,objekt ( kuća),u kojem se nalazi stan bio je upisan kao zgrada pod pod brojem npr.555.

 

Privatizacijskim kriminalom kojim obiluje zk čestica na kojoj se nalazi objekat odn stan u objektu, pazite sad ovo objekat je nestao !!! I ne može se identificirati u z knjigama između ostalog jer su neke stranice u gruntovnici istrgane...

 

Da ne dužim, interesira me da li banka odn odvj ured koji ih zastupa može dakle pred sudom provesti ovrhu na stanu koji je dan kao zalog iako dakle objekat u kojem se stan nalazi ne postoji u zemljišnim knjigama.

 

Kako dakle misle provesti dražbu stana odn tko bi normalan kupio stan na dražbi koji se nalazi u objektu kojeg nema???

 

Radi li se osom toga u ovom slučaju i o kaznenom djelu prevare , jer se pokušava nekom prodati nešto za što se zna da nema urednu dokumentaciju.

Molio bih za savjet što činiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pretpostavljam da vama odgovara da se stan ne proda na javnoj dražbi, i u pravu ste da kupci nevoljko kupuju stanove gdje se ili netko nalazi, ili gdje nije sređeno zemljišnoknjižno stanje. Čl. 81. Ovršnog zakona kaže - nije li što drugo određeno, predmet ovrhe može biti samo nekretnina kao cjelina određena pravilima koja uređuju vlasništvo i druga stvarna prava i zemljišne knjige. Čl. 82. Ovršnog zakona kaže da se uz prijedlog za ovrhu mora podnijeti i zemljišnoknjižni uložak koji glasi na vlasnika, koji je istovremeno i ovršenik.

To, dakle, nije prijevara, ali je pitanje je li ovrha dopuštena i to bi možda trebalo isticati u ovršnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno zahvaljujem na odgovoru, žarko me interesira kako će sud postupiti , jer odvjetnička kuća koja zastupa banku je u ovršnom prijedlogu svjesno istakla samo vlasništvo nekretnine (stana) , a ne i zk uložak, kojeg nema odnosno ne postoji, i to unatoč tome što im je naravno poznato takovo stanje .

Bez sumnje ću to istaknuti u postupku i rado podijeliti iskustvo sa svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija