Jump to content

TV u jamstvenom roku - kvar, popravak i pravo na ispravan proizvod


Maja23234

Preporučene objave

Dobar dan. Cijenila bih savjet kako dalje postupiti.

Prije 10 mjeseci kupila sam televizor koji je nedavno počeo imati 'simptome' da se ne može ugasiti i upaliti osim ako se to ne napravi direktno na utičnici/ušteka i išteka iz struje.

Nazvala sam prodavaonicu i oni su mi rekli da odnesem tv u servis na dijagnostiku. Sljedeći dan su me nazvali iz servisa i obavijestili da je otišla glavna ploča koju treba u potpunosti zamijeniti, da su oni istu naručili i da će poptavak trajati najmanje 10 dana. Nisu me ni pitali da li sam ja suglasna.

Odmah sam kontaktirala prodavaonicu gdje je TV kupljen koja me je uputila na direktora firme u vlasništvu prodavaonice. S obzirom na Zakon o obveznim odnosima zatražila sam da mi daju novi tv. Direktor nije imao razumijevanja na što sam ih ja obavijestila i u pisanom obliku da molim da mi se da novi TV jer na isti imam pravo. Ne želim popravljeni TV, pa još uvijek otplaćujem rate za njega. Iz servisa su me nakon tjedan dana obavijestili da je TV popravljen, a iz firme sam dobila dopis da je tv popravljen, da znaju da me je servis obavijestio o istom i da ga mogu podići kad god mi to odgovara.

Ne odgovara mi. Želim novi TV. Ali ako se ne varam više nema državnog inspektorata pa se ne mogu potužiti njima. Kome bi se trebala obratiti? Ima li to uopće smisla?

Državni inspektorat sam u svom dopisu firmi i spomenula ali očito ih nije strah.

Da li da ipak uzmem TV iz sevisa jer bi natezanje moglo trajati vječnost?

Postajem umorna od svega. Možda im je to i cilj :)

Svi savjeti su dobrodošli!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija