Jump to content

Ugovor o zamjeni ili Tabularna izjava ?


pape

Preporučene objave

Dobili smo u naslijeđe 14 čestica i na svakoj nas ima 7 suvlasnika (sa svojim idealnim djelovima) i spremni smo na međusobnu razmjenu (zamjenu).

Sad nas zanima može li se prilikom zamjene nekretnina ( više čestica) umjesto ugovora o zamjeni - izdati tabularna izjava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o zamjeni nekretnina ili bilo koji ugovor čiji cilj ima biti prenosom prava vlasništva na nekretninama ne možete poistovjetiti sa tabularnom ispravom,budući da je takva isprava samo uglavak u ugovoru ili kao njegov dodatak,kojim knjižni vlasnik daje izričitu suglasnost da se upis provede protiv njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema poreza osim ako se stječe veča vrijednost.

i ukoliko se razvrgava suvlasništvo unutar jedne pojedinačne nekretnine,no ukoliko dođe do razvrgnuća između dvije ili više suvlasničkih nekretnina pa na taj način suvlasnik stjeće jednu ili više samostalnih nekretnina u cjelini na osnovu svojih idealnih dijelova koje je prepustio drugom suvlasniku,tad je faktički došlo do zamjene nekretnina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija