zdravkec objavljeno: 17. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 17. rujan 2015. Poštovani! Evo jedne zanimljive situacije. Krećem se automobilom i na udaljenosti od nekih 200-tinjak metara ugledam policiju. Budući da do tada nisam bio vezan, vežem se te me policajac zaustavlja. Nakon što je tražio prometnu i vozačku dozvolu traži da izađem iz auta te mi govori kako me zaustavlja po dojavi kolege zbog toga jer nisam bio vezan. Na moje pitanje gdje je kolega govori mi da je 400-tinjak metara dalje. Nakon toga ispisuje mi upozorenje jer ga do tada nisam imao. Kada mi je izdao upozorenje sjedam u auto i odlazim te tek nakon nekoliko kilometara shvatim da je na upozorenju potpis i broj značke policajca koji uopće nije bio na mjestu na kojem me onaj prvi zaustavio. Sada mene zanima koliko je zakonski opravdano da me policija zaustavi zbog nevezanja pojasa na nečiju dojavu te da mi netko u nečije ime ispiše kaznu, odnosno upozorenje? Imali uopće smisla pisati prigovor na upozorenje i postoji li kakva mjera za policajce ukoliko nisu postupali prema zakonu? Unaprijed hvala na odgovorima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 17. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2015. Nisi bio vezan - činjenica. I očito je to uistinu dojavio kolega ovog policajca koji te je zaustavio. Dobio si samo opomenu. Što bi sad htio? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 17. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2015. Zakonito je i opravdano - nije bitno tko se potpisao i tko je utvrdio prekršaj. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zdravkec odgovoreno: 17. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2015. Ako niste vidjeli, postavio sam pitanje!! Htio bih odgovor felix. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 17. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2015. Ako niste vidjeli, postavio sam pitanje!!Htio bih odgovor felix. kome da se žališ na upozorenje ? upravi vodovoda? upozorenje nije upravni akt. nema mogućnosti žalbe ali može pisati žalbu na ponašanje policajca koji je ispisao upozorenje a nije napisao kaznu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 18. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2015. te mi govori kako me zaustavlja po dojavi kolege zbog toga jer nisam bio vezan. Na moje pitanje gdje je kolega govori mi da je 400-tinjak metara dalje. Sada mene zanima koliko je zakonski opravdano da me policija zaustavi zbog nevezanja pojasa na nečiju dojavu te da mi netko u nečije ime ispiše kaznu, odnosno upozorenje? 1) Ako zakonom nije određeno drukčije, novčana se kazna može naplatiti na mjestu počinjenja prekršaja ......2. neposrednim opažanjem, Kada mi je izdao upozorenje sjedam u auto i odlazim te tek nakon nekoliko kilometara shvatim da je na upozorenju potpis i broj značke policajca koji uopće nije bio na mjestu na kojem me onaj prvi zaustavio. Znači poznaje se ekipa? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 18. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2015. Ako niste vidjeli, postavio sam pitanje!!Htio bih odgovor felix. Na pitanje ti je i odgovoreno - postupanje je zakonito i opravdano. Na izdavanje upozorenja se ne možeš žaliti. Na postupanje policajaca možeš podnijeti žalbu policijskoj postaji/upravi/MUP-u, ali ćeš dobiti odgovor da je sve ok. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stradivari odgovoreno: 18. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2015. Jedan od uvjeta za izdavanje upozorenja jest da građanin shvaća što je počinio, odnosno da priznaje počinjenje i da po mogućnosti odmah otkloni nepravilnost ako za to postoji mogućnost i naravano da u zadnjih 12 mj nije kažnjavan. Nekako mi se čini da vi ne shvaćate što vam je ovdje sve navedeno niti to da niste bili vezani. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.