Jump to content

Prolaz na crveno


Anastazija94

Preporučene objave

Danas sam prošla kroz crveno. Policijski auto je iza mene odmah upalio rotirke i zaustavila sam auto čim sam imala prilike.

 

Zaista je bila sekunda-dvije u pitanju. Pošto je dan ovako kišan, a ja sam bila u punoj brzini (ulica je bila prazna, bez pješaka i drugih vozača), (pogrešno) sam procijenila da ću stić prijeć bez da se upali crveno, no prevarila sam se.

 

Kaznu koja mi slijedi nikako neću moć platiti (oko 3000 kn). Nezaposlena sam studentica bez ikakvih primanja, kojoj i ovih 3000 kn koje moram platiti za školarinu za koji tjedan predstavlja znatno financijsko opterećenje. Policajac me uputio da napišem žalbu, tj. prigovor kad mi stigne prekršajni nalog na adresu i da će on na sudu svjedočiti da do sad nisam imala prometnih prekršaja ni kazni.

 

U kojem roku mogu očekivati da će prekršajni nalog doći? Nisam sigurna je li policajac rekao za tjedan dana ili za mjesec dana...

 

I drugo, u roku od 8 dana kad mi stigne, šaljem prigovor, jesam li u pravu?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nalog može doći već za tjedan dana, a i za nekoliko tjedana, ovisno o gužvi u postaji.

 

U roku od 8 dana od primitka napišeš žalbu s priznanjem, kajanjem, olakotnim okolnostima (sve što si tu navela, plus opis ove normalne situacije) i molbom za smanjenje kazne, te će ti sigurno višestruko smanjiti, ako ne i ukinuti. Ako i kada bude neka kazna, imat ćeš pravo platiti 2/3.

 

U svakom slučaju, sada se nemoj previše sekirati oko toga. Kada dođe nalog pisat ćeš žalbu, a s obzirom na sve, presuda bi trebala biti ok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Kad dođe nalog, postat ću tu žalbu, pa me molim vas savjetujte jel sve dobro i treba li nešto dodati ili oduzeti.

Sve si napisala osim izjavljivanja kajanja i dosadašnje neosuđivanosti.

 

 

Zaista je bila sekunda-dvije u pitanju. Pošto je dan ovako kišan,ulica je bila prazna, bez pješaka i drugih vozača, (pogrešno) sam procijenila da ću stić prijeć bez da se upali crveno, no prevarila sam se.

 

Nezaposlena sam studentica bez ikakvih primanja,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija