Jump to content

Ugvor na odredjeno/neodredjeno


mirelask

Preporučene objave

trenutno radim 2,5god na ugovor na odredjeno...

pritom mi se aneksima produzuje sve vrijeme za godisnjeg odmore..

ne znam jel to povoljnije ili manje povoljno od npr.ugovora za zamjenu na porodiljnom,ali mi se cini daje ipak trajnije-netko je uvjek na go..

Sto se tiče onog sta zelim pitati:trenutno je objavljen natjecaj za primitak 2 osobe na radno odnos na neodredjeno..

Svi kandidati imaju pravo se javiti,pa sam tako i ja..

Zanima me stavka koja se navodi u natjecaju,a koja je mozda malo i nedorečena ali je ipak navedena pa me zanima da li pokriva i moja prava i da li se uopće i odnosi na njih ili su to neka druga posebna prava?

 

"Kandidat koji na temelju posebnih propisa ostvaruje prednost pri zaposljavanju,duzan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze koje posebni propisi propisuju za ostvarenje rečenog prava.

prednost pri zaposljavanju po predmetnom natječaju ostvarit ce se po predmetnom natjecaju ostvarit ce u odnosu na druge kandidate,pod jednakim uvjetima,uredjenim ovim natjecajem"

 

Zanima me da li to podrazumjeva i pravo prednosti pri zaposlenju djeteta poginulog branitelja?

Tvrde mi da sam to iskoristila kad sam zaposljavanja sa Zavoda i da se ne mogu pozvati na to pravo u ovom natječaju..jer to podrazumjeva samo ako sam:nezaposlena..

Ipak,ja sam predala dokumentaciju koja je potreban za dokazivanje prava prednosti ,a sve ostalo iz natjecaja ispunjavam jednako kao i drugi kandidati..i zato je zbunjujuce na osnovu čega će odabrati kandidate a sigurno će nas biti dosta,svi oni koji su na odredjeno,a rade.

radi se o drzavnoj/javnoj ustanovi,ne privatniku..

Hvala unaprijed na odg!

uređeno: od mirelask
http://www.legalis.hr/forum/editpost.php?p=695267&do=editpost
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, jedan od uvjeta za ostvarivanje prednosti pri zapošljavanju prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i članova njihovih obitelji je i da ste nezaposleni:

 

čl 35.

 

(5) Da bi ostvarila pravo prednosti pri zapošljavanju, osoba iz stavka 1. ovoga članka koja ispunjava uvjete za ostvarivanje toga prava, dužna je uz prijavu, odnosno ponudu na javni natječaj ili oglas priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i potvrdu o priznatom statusu, odnosno potvrdu iz članka 2. ovoga Zakona o priznatom statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata ili dragovoljca iz Domovinskog rata, dokaz da je nezaposlena odnosno dokaz o oduzetoj roditeljskoj skrbi kada se na javni natječaj, odnosno oglas prijavljuje dijete smrtno stradaloga, zatočenoga i nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata bez roditeljske skrbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija