Jump to content

na koji način tražiti pravo služnosti prolaza pješice


tanjamici

Preporučene objave

Poštovani, kako zatražiti pravo služnosti prolaza pješice preko parcele susjeda koja je formirana u novoj zemljišnoj knjizi. Odnosno preko tri parcele koje nisu bile moje ni susjedove prolazili smo oboje i obrađivali vrt.Prilikom formiranja nove zemljišne knjige,usjed je zatražio da te tri parcele upiše na svoje ime na što sam pristao jer su bile više uz njegovu kuću i u novoj zemljišnoj knjizi on je sve to upisao kao jednu parcelu(kuću i okućnicu).Sada ja ne mogu do svog vrta ,gdje hodam svaki dan i sadim povrće i to tako 40 godina.Prigovor sam dao jer sam mogao do određenog datuma na sud i pozvan sam na ročište. Dali mi je potreban odvjetnik obzirom da sa susjedom sada više i ne govorim. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po svemu sudeći,nužna će biti parnica radi utvrđenja stvarnog prava služnosti.

Polako počnite raditi na prikupljanju dokaza,odnosno pored ostalih bitnih činjenica dugogodišnjeg posjeda prava služnosti,bitno je da sudu dokažete slijed promjena identiteta nekretnine preko koje zahtijevate služnost,jer je očito kako je došlo do određene parcelacije,odnosno spajanja tri manje k.č.u jednu veću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija