Jump to content

Nametljivo i provakativno ponašanje


kira

Preporučene objave

U jednom kznenom predmetu koji je u tijeku, u ulozi sam svjedoka i oštečenika, okrivljenik živi u neposrednoj blizini moje obiteljske kuće,cca 300M. Nakon što je pokrenutok postupak-suđenje, okrivljenik se vrlo čudno, nametljivo i provokativno ponaša, i to: vodi opasnog psa često bez povodca i brnjice.zastaje pored kuće, s čudnim i provokativnim pogledom.

Prije neki dan vozeći se u osobnom automobilu kao suvozač, u trenutku mimoilaženja meni i suprugi koji smo se kretali pješice , pokazo je srednji prst, bez povoda i razloga.

Lijepo molim što napraviti, dali ovo postupanje okrivljenika prijaviti na sud koji vodi posupak ili pak na Odvjetništvo.

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gosp. Kira. Mislim da se ovdje ipak ne radi o najnovijem kaznenom djelu u KZ/11 nametljivom ponašanju iz čl. 140. KZ. On ni ne spominje čudno i provokativno ponašanje. Čini mi se da taj okrivljenik sa Vama ne želi uspostaviti neželjeni kontakt, ne uhodi vas, ne prati vas... Pa ako vam je susjed, može i mora prolaziti pored Vaše kuće (osim ako mu sud nije odredio zabranu). Pas kojeg vi smatrate opasnim je vaša osobna procjena opasnosti i pitanje je da li se ta pasmina smatra "opasnom stvari". O srednjem prstu ne bih komentirao ali se ne bih začudio da se podižu privatne tužbe i zbog takvog gesta.

Naime, kaznena djela protiv časti i ugleda su u velikoj modi jer se na njima kasnije može jako lijepo zaraditi. Bojim se da je "nametljivo ponašanje" najčešće samo još jedno od takvih djela. Nametljivo ponašanje je ako uporno i kroz duže vrijeme s nekim želite ostvariti neki kontakt, a taj to nikako ne želi. Tipičan primjer su susjedi i bivši bračni partneri ili ostavljeni mladići i djevojke. Predlažem da navedeno ignorirate

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s vama u pravnom i sudskom tumačenju,..nije mi nikakva namjera sudovati se po rečenom niti bilo kakva namjera, u ostalom i ne znam dali se ovo ponašanje može svesti na neko djelo a poglavito kazneno.

Ovdje riječ o optuženom i meni oštećenom a i svjedoku, ja sa njim ne želim nikakv kontakt, pa čak ga i ne pogledati, no on se zaista tako ponaša kako sam gore naznačio s tim da ima tu još i drugih detalja, ja postavljam pitanje kamo to vodi, što ako optuženi bude i osuđen.

Na neke stvari i ne obraćam pozornost, no pokazivanja srednjeg prsta u prisustvu svoga oca,.ovdje je važno istaći,.optuženi je na slobodi do suđenja uz jamčevinu, jer djela koja mu se stavljaju na teret su teška krađa s nizom oštećenih i sa znatnom vrijednosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ako je sud optuženiku izrekao jamčevinu je li mu izrekao i neku od mjera opreza iz čl. 98. ZKP/11?

Tamo barem ima lepeza raznih zabrana približavanja, uznemiravanja, uhođenja, posjećivanja određenog mjesta ili područja... S tim se nije za igrati....

Ako ga ne želite ni pogledati kako pišete, pa nemojte ga onda ni gledati pa nećete vidjeti ni njegov srednji prst ni psa... Ne branim optuženika, ali, ne može Vam nestati iz susjedstva samo zato što Vi njega ne želite pogledati. Ako ima neku mjeru opreza u što ne vjerujem jer bi se drugačije ponašao i bojao povratka u istražni zatvor, tada se strpite do okončanja postupka pa ga najvjerojatnije nećete viđati ako ode u zatvor. A što ako ga sud oslobodi? Tada ćete ga ipak morati gledati... Ili se odseliti...

A propos čl. 140. KZ i novog k.d. nametljivog ponašanja, za gospodu G-mana i Utjerivača zakona ću uskoro najvjerojatnije imati jednu nesvakidašnju "poslasticu". Pa da svi skupa (bez navođenja imena) zajedno ismijemo jednog "uglednog" podnositelja kaznene prijave zbog moga navodnoga "nametljivog ponašanja" koji me se htio riješiti na godinu dana kolika je max propisana kazna zatvora... Kaznena prijava još nije odbačena, ali uskoro ću i ODO dovesti u pat-poziciju... Ili će morati odbaciti kaznenu prijavu za nametljivo ponašanje, ili će nekoga morati prijaviti za k.d. poticanja ;) A taj nije makar tko :) Pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi poznato dali mu je uz prihvaćenu jamčevinu izrečena i neka mjera opreza, nisam siguran, ali kako se ponaša zasigurno nije.

Upravo ja želim da mu se izrekne neka mjera iz Članka 98.ZKP/11,u što pak nisam siguran, jer sam pak svjestan da ovi moji navodi unatoč tome što su istiniti nisu za sud relevantni i odlučujući.

No meni je pokušati, zaštiti sebe i obitelj od ovog u najmanju ruku čudnog i provakativnog ponašanja optuženog, zašto se optuženi tako ponaša nije mi jasno ili je to po našem receptu a to je da su svi krivi osim optuženih pa i osuđenih(dakle svi su krivi,:mediji,politika,oštećeni...,) stalno to slušamo i u drugim većeim procesima,pa očito da je i ovdje takav slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam Vas želio Vas uplašiti... ali, čini mi se da ste Vi bezrazložno u nekom grču i previše se opterećujete tim srednjim prstom. Ta nepristojna gesta se može svakako objasniti. Meni je prva pala na pamet da je "srednjoprstaš" opušten jer su do njega možda došle neke naznake da bi mogao proći bolje nego što Vi očekujete. Bolje se koncentrirajte na prikupljanje dokaza

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo ja želim da mu se izrekne neka mjera iz Članka 98.ZKP/11,u što pak nisam siguran,

Mjera će se odredit samo u skladu sa čl.123 ZKP-a.Ovdje je samo jedan mogući razlog " ili da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, vještake, sudionike ili prikrivače," a njega nema šetanjem psa jer ga je imao vjerovatno i prije i na isti način šetao a pošto uopće ne pokušava govorit o slučaju ne utječe na svjedoke.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači opet oštećenikova saznanja da će proći dobro,...ja ne prikupljam dokaze to radi ODO, koje je to i učinilo budući je optužnica podignuta i potvrđena.,,ja sam zajedno sa nizom drugih oštećenih, oštećenik i svjedok, no na žalost i u blizini življenja sa optuženikom.

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vezi opasnog psa kao opasne stvari za koju odgovara njegov vlasnik. Neki prolaznici se jako boje moga psa zbog veličine (cca 30 kg). Moj pas kada vidi mačku pojuri do mačke i čovjek bi pomislio da će ju rastrgati kad ju stigne. Ali, kada mačka stane i nakostriješena se naglo okrene prema mom psu, moj pas se okrene i vrati nazad na sigurno. Možda je sličan slučaj i sa psom kojeg šeće optuženik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija