Jump to content

hitno pomozite


pero knjigovođa

Preporučene objave

Poštovanje dragi forumaši :-) Naime nedavno sam prodao auto jednom gospodinu koji drži auto kući,bio sam na auto tržnici,gospodin je došao do mene pogledao auto,napravili probnu vožnju,auto je dobro pogledao,napravili smo probnu vožnju,auto mu se svidio i nakon pol sata vožnje ga je kupio,napravili smo ugovor o posredničkoj kupoprodaji,poklonio sam mu tablice,jer su mi višak. Nakon 3-4 tjedna me dotični gospodin zove da želi još 300 eura jer auto imao skrivenih mana (bio lupan) da bi bila realna cijena,ili da mu vratiim sve novce za auto,a on meni auto. Sada pitanje,da li on mene na osnovu toga može tužiti,jer auto je bio u mom vlasništvu 5 godina nikada nisam imao problema niti sam ja znao da je bio lupan. Da li on može tako od mene tražit novce jer ponavljam auto je sa m kupio i dobro pogledao i vozio? Hvala najljepša unaprijed,lijep pozdrav svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima li u vašem ugovoru članak koji lkaže otprilike - " kupac je auto pregledao, i nema prigovora u pogledu kvalitete ili cijene" ... ?

Je li auto nedavno farban, ili sl?

 

Po mom mišljenju, uz takav članak ugovora kao skrivena mana moglo bi se možda definirati da motor 'zariba' za tjedan-dva, ili da je kilometraža skidana.

 

On uvijek može i tražiti i tužiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala što ste se javili, nema ništa tako navedeno u ugovoru,ma ne auto je dobar,5 godina je bio kod mene nikakvih problema,ja nisam znao da je bio lupan,sad on bi od mene 300 eura jer je morao puno uložiti u njega,ne vjerujem da on može od mene tražit novce tako,jer gledao ga je i vozio,i da li mu se isplati tužiti me,ne razumijem kolko je on mislio zaradit na tom autu,možda mu to ne odgovara što neće biti na nekom dobitku,stvarno neznam,ja mu uglavnom neću dat nikakve novce,a sad po kojoj zakonskoj onovi mene može tužit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Promijenio sam više vozila,naravno polovnih,no koje god da sam kupio,uvijek sam u isto nešto imao ulagati,nešto što je trebalo a nešto poradi samog "čejifa".

Što hoću reći,to je cijena rabljenog vozila za kojeg prodavaelj nemože garantirati,a s druge strane u konkretnom slučaju je kupac pregledao vozilo i nije imao primjedbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve jasno, pa i sam kada sam prodavao auto, otvoreno sam rekao čovjeku "meni je služio k'o vurica, ali kako bude dalje ne znam. Pogledaj ga, provozaj ga, otpeljaj ga k mehaničaru, nek ga digne i pogleda sve živo, dalje me nije briga".

 

Doduše, u ugovor treba unijeti UVIJEK ovu odredbu koju je Felixx spomenuo, opreza radi. No, problema ne bi smjelo biti. Rabljeni auto nema garancije i traži ulaganja. Kome to nije jasno, nek si uopće ne kupuje rabljeni auto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija